U bent hier

De toekomst van het vakgebied religie en levensbeschouwing

Is er toekomst voor religie en levensbeschouwing in het onderwijs? En hoe ziet de toekomst van dit vakgebied er dan uit? VOS/ABB en Verus zochten samen met onderzoeker Gerdien Bertram - Troost van de VU naar antwoorden op deze vragen.

Hebben niet alle leerlingen in het VO, zowel op bijzondere als op openbare scholen, te leren over of ook van religie en levensbeschouwing? VOS/ABB en Verus hebben, samen met Gerdien Bertram – Troost als onderzoeker van de VU, de handen ineen geslagen. Gezamenlijk is gekeken of schoolleiders in het VO toekomst zien voor het vakgebied, en hoe die toekomst er dan uitziet. Welke inhouden heeft dat vakgebied, geef je het als vak of juist geïntegreerd, gaat het vooral om kennis, goed burgerschap of persoonsvorming, en moeten er nationale eindtermen zijn? 
In Narthex, vakblad voor docenten godsdienst/ levensbeschouwing, is er een artikel gewijd aan de uitkomsten van dit onderzoek: De toekomst van het vakgebied religie en levensbeschouwing.  

Mogelijk brengt het onderzoek u op ideeën om op uw eigen school aan de slag gaan met het vakgebied religie en levensbeschouwing, of zaken anders aan te pakken. We denken graag met u mee. U kunt contact opnemen met Aart Jon Schimmel.

 

VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs