U bent hier

De Energie-APK van Energie Voor Scholen

Besparen op uw energierekening is natuurlijk welkom. Dan blijft er meer geld over voor onderwijs. Of voor investeringen in energiebesparende maatregelen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school? Laat dan een Energie-APK door Energie Voor Scholen uitvoeren: Individuele dienstverlening die u geld oplevert.

De Energie-APK bestaat uit een rondgang door de school van circa 3 uur door een onafhankelijke technisch specialist. Hij verkoopt geen producten, maar bekijkt tijdens het bezoek de huidige installaties, apparatuur en hoe deze is afgesteld. U bepaalt zelf de prioriteiten en aandachtsgebieden. 

Eenvoudige maatregelen lonen

Maar al te vaak blijkt dat met eenvoudige maatregelen een aanzienlijke energiebesparing te realiseren is. Ervaring leert dat door een deskundige buitenstaander vaak energieverbeteringen in beeld gebracht worden met zeer snelle terugverdientijd tegen kleine investeringen. De realisatie kan via uw eigen relaties verlopen, of Energie Voor Scholen kan u naar een bedrijf verwijzen. De keus is aan u.  

De APK levert geen dik en duur rapport op, maar praktische oplossingen en tips in een kort bezoekverslag. Met het geld dat u hiermee bespaart, kan uw school aanvullende maatregelen nemen om verbruik en kosten nog verder te reduceren.

Concrete vragen

Hebt u vragen over zonnepanelen, verlichting, isolatie, ketelonderhoud, vergroenen of besparen? En bent u op zoek naar onafhankelijk advies? Daarvoor is het collectief Energie Voor Scholen. 

Veel leveranciers willen dat u hun producten en/of diensten aanschaft. Energie Voor Scholen verkoopt niets, maar heeft technisch adviseurs die u onafhankelijk advies geven.  Op de site vindt u ook ervaringen van schoolbesturen die al een APK hebben laten uitvoeren.

Uw energiemanager

Verus verzorgt samen met Hellemans Consultancy de inkoop van aardgas en elektriciteit. Energie Voor Scholen is met meer dan 900 deelnemende schoolbesturen en in totaal ruim 6.200 schoollocaties het grootste inkoopcollectief in onderwijsland.

Contact

Bent u geïnteresseerd in de Energie-APK of in andere diensten? Neem dan contact op met Karin Michgels , T 0302 25 50 10, M 06 23 69 02 88, E michgels@hellemansconsultancy.nl.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs