U bent hier

Crowdfunding met ledenvoordeel

In een tijd waarin veel scholen te maken hebben met een steeds krapper wordende begroting, diverse subsidiestromen zijn afgeschaft of beperkt en de ouderbijdrage onder druk staat, biedt crowdfunding scholen een alternatief. 

Geld en betrokkenheid

Crowdfunding is een laagdrempelige manier voor scholen om geld in te zamelen voor een goed onderwijsidee. Een mooie bijkomstigheid is dat een geslaagde crowdfundingactie meer is dan een ingezameld bedrag. Het bevordert niet alleen de financiële zelfredzaamheid van de school, maar empowered ook het team, de schooldirectie en de leerlingen, vergroot de ouderbetrokkenheid en versterkt de relatie tussen school en haar omgeving.

Crowdfundingplatform Geef Onderwijs faciliteert en begeleidt crowdfundingcampagnes van Nederlandse scholen. Via een crowdfundingactie op Geef Onderwijs kan iedereen doneren aan projecten van Nederlandse scholen en geld inzamelen voor waardevolle en concrete onderwijsinitiatieven. Geef Onderwijs werkt voor docenten, directies, leerlingen, ouders en studenten. 

Voordeel 

Ledenvoordeel: De eerste tien leden van Verus die een crowdfundingcampagne starten via Geef Onderwijs, betalen geen succesbijdrage. 

Zo gaat binnenkort de crowdfundingactie van De School met de Bijbel in Sommelsdijk van start op www.geefonderwijs.nl. Met de actie gaan het team en de leerlingen van de school 15.000 euro inzamelen voor de herinrichting van het schoolplein. Veruslid Farel College in Amersfoort ging de School met de Bijbel voor en financierde het afgelopen jaar de internationale debatconferentie FAMUN met een succesvolle crowdfundingactie op www.geefonderwijs.nl.

Zoek jij financiering voor dat waardevolle project op jouw school? Start snel een campagne op www.geefonderwijs.nl of download het startpakket voor scholen op www.crowdfundingvoorhetonderwijs.nl.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs