U bent hier

Congres: ‘Veerkracht voor de toekomst’

De coronacrisis heeft organisaties gedwongen zich versneld aan te passen aan de nieuwe manier waarop we werken. Het gaat verder dan alleen werken op afstand. Om te kunnen inspelen op nieuwe omstandigheden door verandering van buitenaf, moet de organisatie als geheel wendbaar en veerkrachtig zijn. Wat hebben we van de afgelopen periode geleerd voor de toekomst? Daarom organiseert Aon op 16 maart het online congres ‘Veerkracht voor de toekomst’.

Door de coronacrisis is gebleken dat als medewerkers zich kunnen aanpassen wanneer de situatie daarom vraagt en deze veranderingen kunnen omzetten in kansen, dat de hele organisatie veerkrachtig maakt. Toch blijkt uit onderzoek van Aon dat dit bij slechts 30% van de medewerkers het geval is. De rest geeft aan dat hun werkgever meer zou moeten doen om hun vitaliteit te verbeteren.

Ondersteuning

Je kunt dan als werkgever investeren in een vitaliteitsprogramma. Maar vaak is er meer nodig om het team veerkrachtig te maken. Zo verwachten medewerkers dat de ondersteuning verder gaat dan alleen de arbeidsvoorwaarden en ook afgestemd is op behoeften als sociale vitaliteit, professionele ontwikkeling en mentale groei. Om organisaties, zo ook in het onderwijs, een handje te helpen hun vitaliteitsbeleid naar een hoger niveau te tillen, houdt Aon dit congres.

Tijdens dit online evenement komen onder meer de impact van deze nieuwe manier van werken, de rol van de werkgever (en leidinggevenden) bij het creëren van veerkrachtige medewerkers en het dialoog aangaan over alle vormen van vitaliteit en welzijn van medewerkers aan bod.

Wil je je aanmelden voor dit congres op 16 maart van 13.30 tot 16.30 uur? Dat kan hier.

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs