U bent hier

Christelijke feestdagen kunnen niet ingeruild worden voor islamitische

Kerst, Pasen of Hemelvaartsdag op school inruilen voor een islamitische feestdag, dat is niet alleen onwenselijk, het kan ook helemaal niet. Zo antwoordt staatssecretaris Sander Dekker op Kamervragen van Karin Straus (VVD). 

Straus stelde vragen naar aanleiding van berichtgeving dat Dekker het prima zou vinden als algemeen erkende feestdagen worden ingeruild voor islamitische. Dekker antwoordt dat die berichtgeving niet klopt. 

Officiële vrije dag leraren

“Het inruilen van een algemeen erkende feestdag voor een islamitische feestdag is niet aan de orde”, schrijft de staatssecretaris. “Algemeen erkende feestdagen, zoals Tweede Paasdag of Tweede Pinksterdag, zijn officiële vrije dagen voor leraren. Deze traditionele Nederlandse feestdagen kunnen niet worden ingeruild voor een andere vrije dag.”

Waarden en tradities

Ook laat Dekker weten dat het overbrengen van Nederlandse waarden en tradities behoort tot de maatschappelijke opdracht van de school en de achtergrond en betekenis van nationale feestdagen daarbij logischerwijs ter sprake komen.


PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs