U bent hier

CAH Dronten wil expertisecentrum worden voor omgeving Almere

CAH Dronten, onderdeel van de Aeres Groep, gaat in 2010 van start met een nieuwe groene hbo-opleiding. Die zal vooral gericht zijn op kennis en werken in stedelijk gebied, met name Almere en omgeving.

CAH Dronten, onderdeel van de Aeres Groep, gaat in 2010 van start met een nieuwe groene hbo-opleiding. Die zal vooral gericht zijn op kennis en werken in stedelijk gebied, met name Almere en omgeving.

CAH Dronten biedt toekomstige studenten vanaf september 2010 de hbo-opleidingen toegepaste biologie en natuur, economie en leefomgeving aan. Daarmee heeft de hogeschool een voor Nederland uniek studieaanbod, vooral omdat de inhoud van het onderwijs aansluit bij projectontwikkeling in Almere.

Profilering
"Wij willen ons daar graag mee profileren", zegt Wil Bekkering, adjunct directeur van CAH Dronten. "Studenten worden in modules gekoppeld aan diverse projecten, zodat groene kennis optimaal in praktijk kan worden gebracht en een bijdrage levert aan een groene omgeving." Toekomstige studenten zullen onder andere aan de slag gaan voor Staatsbosbeheer, Dienst Landschapsgebied, Landschapsbeheer en Schaalsprong Almere.

Duurzaamheid en leefbaarheid
Vanuit de rijksoverheid ligt het verzoek aan Almere om behoorlijk uit te breiden. Er wordt gesproken over een inwonertal tot 400.000. Tot 2030 gaat de stad 60.000 nieuwe woningen bouwen. Daarom investeert het kabinet in bereikbaarheid, natuur, recreatie en onderwijs. 'Groen' is een belangrijk onderdeel van de inrichting van de bouwlocaties. Bekkering: "Als groene school willen wij graag een bijdrage leveren aan de duurzaamheid en leefbaarheid van Almere."

Lectoraat
Naast het aanbieden van hbo-opleidingen wil de school een lectoraat in het leven roepen, waardoor ook masteropleidingen kunnen worden aangeboden. De werving van een lector is bijna rond.

"Degene die wij op het oog hebben is een expert op het gebied van eco-effectief ondernemen in stedelijke omgevingen en kan veel betekenen voor het onderwijs en de regio", meent Bekkering. "Bovendien heeft de Rabobank besloten om een persoon aan het lectoraat toe te voegen om de duurzaamheid van de projecten in Almere onder de loep te nemen. We hopen zo een expertisecentrum te worden voor dit gebied."

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de groene hbo-opleiding in Almere contact op met dhr. M. Sprenger, m.sprenger@cah.nl.

 

WO | HBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs