U bent hier

Cadeautje van Verus: Ronja de Roversdochter voor jouw leerlingen

Lezen is hartstikke leuk én belangrijk. De reden voor schooldirecteuren Annet Kramer en Bareld Kuilman om gebruik te maken de weggeefactie van Verus. Stuur een mailtje en geef ook jouw leerlingen Ronja de Roversdochter cadeau! 

Het toeval wilde dat CBS Immanuel in Noardburgum bijna een samenleesproject afsloot op het moment dat directeur Bareld Kuilman over de weggeefactie van Verus las. Verus geeft 150 boeken weg in het kader van Geef een (prenten)boek cadeau. Dit initiatief heeft als missie “alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken”. CBS Immanuel kreeg 30 boeken: voor alle bovenbouwleerlingen één. 

Uitdaging om thuis te lezen

Voor zijn leerlingen in de groepen 3 t/m 5 had Kuilman het boek net zelf aangeschaft, vertelt hij. “Zij doen mee aan het leesproject Samen beter lezen. Daarbij worden leerlingen uitgedaagd thuis te lezen en in een logboekje bij te houden wat ze lezen, wanneer en met wie. Als afsluiting krijgen ze een certificaat en een klein presentje.” Dat is dus Ronja de Roversdochter

Plezier en taalontwikkeling

Dat kinderen zowel op school als thuis lezen, vinden Kuilman en zijn team heel belangrijk. “Zo ervaren ze dat het heel leuk is om te lezen. Daarom dagen we hen ook uit samen te lezen, met hun ouders, zodat ze er een vast moment van maken. Plezier gaat zo hand in hand met taalontwikkeling.”

Met een boekje in een hoekje

Annet Kramer kreeg twee boeken, voor de schoolbibliotheek van De Viergang in Aarlanderveen. “Wij zijn een kleine dorpsschool en willen graag dat de kinderen lezen. Daarom bouwden we in de afgelopen jaren een mooie collectie op voor onze schoolbibliotheek.” Kinderen mogen boeken op school lezen, maar ze ook mee naar huis nemen. En niet alleen leesboeken: al vanaf groep 1 kunnen er prentenboeken mee naar huis.

“Lezen stimuleren is super belangrijk”, vindt ook Kramer. “hoe meer je leest, hoe vaardiger je wordt. Maar het gaat niet alleen om de technische kant: we hopen ook dat kinderen veel plezier ervaren aan lezen.” Zo heeft De Viergang dagelijks een vast leesmoment in de groepen. Dan mogen de kinderen hun eigen plek kiezen. “Je ziet ze niet meer aan hun tafeltje zitten, maar ergens lekker wegkruipen, soms gaan de schoenen uit, ze vinden het heerlijk.”

Krijg een boek cadeau

Verus ondertekende een pledge van Geef een prentenboek cadeau en stelt ook 150 exemplaren van het boek Ronja de Roversdochter beschikbaar. Er zijn nog boeken beschikbaar! Heb je een mooie bij de actie passende bestemming? Laat het weten aan Robbert Jan de Vries (rjdevries@verus.nl) en ontvang per school maximaal 30 boeken. Wie het eerst mailt, het eerst maalt.

PO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs