U bent hier

Brochure over regionaal samenwerken

Regionale samenwerking is een veelgebruikt begrip. Het is soms wenselijk, soms noodzakelijk, maar tegelijk niet eenvoudig. U krijgt te maken met verschillende partijen, visies, belangen en ambities. U wilt ruimte houden voor de eigenheid van uw school. De Overlegraad PO-VO, waaraan Verus deelneemt, publiceerde de Notitie Regionale Samenwerking.

Wat kan Verus voor u betekenen?

Echt samenwerken betekent rekening houden met de kenmerken van alle betrokken partijen. ‘De meeste stemmen gelden’ gaat niet op bij het samenwerken tussen organisaties. Voor het aangaan van een samenwerking komen diverse vragen aan de orde: Is samenwerking noodzakelijk? Wat zijn de gevolgen? Zijn er alternatieven? U moet beslissingen nemen die gevolgen hebben voor de toekomst van uw organisatie en uw regio. Verus kan u helpen met dienstverlening op de volgende terreinen:

Uitgelicht: Verus Viewer

Krimp, lerarentekort, passend onderwijs, kansengelijkheid: het zijn voorbeelden van ontwikkelingen waarvoor een oplossing in regionale samenwerking wordt verwacht. Het is zaak dat u inzicht heeft in de leerlingenstromen, belangstellingspercentages van de scholen per wijk of buurt en achtergrondinformatie over het werkgebied van de onderwijsinstelling. De Verus Viewer (een online tool met gegevens van DUO en CBS) biedt u op een overzichtelijke manier inzicht in uw situatie. Bekijk de Verus Viewer hier.

Verus ondersteunt u graag in de opgave om samen te werken aan goed onderwijs.

Download hier de Notitie Regionale Samenwerking.

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs