U bent hier

Bouw mee aan wereldwijd netwerk christelijke scholen

Een wereldwijd netwerk van zoveel mogelijk christelijke scholen die 500 jaar Reformatie vieren – dat staat de initiatiefnemers van het project Schools500reformation voor ogen. De Besturenraad participeert in dit project. Zet uw school op de kaart via www.schools500reformation.net!

Het startsein klinkt op 31 oktober 2013 (Hervormingsdag). Het project werkt via diverse activiteiten toe naar zijn hoogtepunt op 31 oktober 2017. Dan is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkerk in Wittenberg gespijkerd zou hebben. Dat moment geldt als het begin van de Reformatie.

Appelboom
Om het begin van de viering van 500 jaar Reformatie te markeren, plant voorzitter Wim Kuiper van Besturenraad op 31 oktober een appelboom bij het Heerenlanden College in Leerdam. Dit symbolische gebaar verwijst naar de bekende uitspraak die aan Luther wordt toegeschreven: "Als ik wist dat morgen de wereld ten onder ging, zou ik vandaag een appelboompje planten!"

Deelnemers aan de algemene ledenvergadering van de Besturenraad op 29 november 2013 maken kans op een van de vijf appelbomen die de Besturenraad ter beschikking stelt om op 31 oktober 2014 bij hun school te planten!

Unieke kans
De enige voorwaarde is dat zij zich inschrijven voor het project Schools500reformation. Dat biedt scholen een unieke kans om in contact te komen met christelijke scholen over de hele wereld en met elkaar te delen wat het betekent om in deze tijd in hun context een christelijke school zijn.

Meer informatie op www.schools500reformation.net.

WO | HBO | MBO | PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs