U bent hier

Boek Scholen met lef van Dick den Bakker verschenen

Laat als christelijke school in deze tijd zien waar je voor staat. Dat is de boodschap van Scholen met lef, het nieuwe boek van Dick den Bakker, directeur Onderwijs & Identiteit bij de Besturenraad. Het biedt tien noties die christelijke scholen kunnen helpen om scholen te zijn “die het lef, het hart hebben om te laten zien waar ze voor staan en in hun onderwijs het hart van mensen, van kinderen weten te raken”.

Den Bakker presenteerde zijn boek tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Besturenraad op 19 juni 2013.

Dilemma’s
In zijn bijdrage aan de ALV stelde EO-directeur Arjan Lock dat de belangrijkste opgave van een omroepvereniging als de EO is eigenlijk dezelfde is als die van een christelijk schoolbestuur in deze seculiere tijd: laat zien waar je voor staat.

Lock nam de Besturenraadleden mee in de dilemma’s waarmee hij te maken heeft in het krachtenveld van de eigen missie van de EO, het overheidsbeleid, de uiteenlopende verwachtingen van de leden en de bedrijfsmatige kant van het ‘runnen’ van een omroep. “Het zijn dilemma’s die, vermoed ik, raakvlakken hebben met die van bestuurders in het christelijk onderwijs”, zei Lock.

Verhalen
Te midden van de uiteenlopende profielen en verwachtingen van de EO-leden is het volgens Lock belangrijk om te zoeken naar wat hen samenbindt. “We moeten het meer hebben over het fundament van ons bestaan dan over verschillen in standpunten.”

Dan gaat het er volgens Lock vooral om “vanuit passie je verhaal te vertellen over wat je dierbaar is en je graag met anderen wilt delen omdat het heilzaam is voor iedereen”.

Bestel Scholen met lef
Bestel het boek van Dick den Bakker. Leden van de Besturenraad krijgen een exemplaar van Scholen met lef toegestuurd. In SBM juni leest u een interview met Dick den Bakker over zijn boek.

Wim Kuiper
[Foto: Ruben Schipper]

EO-directeur Arjan Lock
[Foto: Ruben Schipper]

Presentatie Arjan Lock
[Foto: Ruben Schipper]

Dick den Bakker presenteert zijn nieuwe boek
[Foto: Ruben Schipper]

v.l.n.r. Dick den Bakker, Henk van der Sar (voorzitter rvt Landstede), Janny Bunschoten (voorzitter rvt Vereniging Rehoboth Urk), Pieter Dijkshoorn (voorzitter cvb Goudse Waarden), Wim Kuiper
[Foto: Ruben Schipper]

 

WO | HBO | MBO | PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs