U bent hier

Boek ‘Een school in transitie’ van Greijdanus nu officieel uitgekomen

Het boek ‘Een school in transitie’, dat door het Greijdanus in Zwolle is gemaakt, is officieel uitgegeven. Het boek, waarin de onderwijsinstelling nadenkt over de identiteit van de school en of de visie nog wel past bij wat de maatschappij van hen vraagt, is bedoeld om andere scholen te helpen bij het opbouwen van een Geloof in Ontwikkeling-visie (GO) in de praktijk.

Het idee voor het boek kwam voort uit het enthousiasme van voormalig Greijdanus-bestuurder Martin Jan de Jong. Vanaf zijn komst bij het Greijdanus – en ook daarvoor al – dacht hij veel na over hoe je recht doet aan de ontwikkeling van ieder mens. Die missie komt ook heel erg sterk terug in de GO-visie van de school.

Bundelen

In deze visie is veel denkwerk gaan zitten, zei Mathilde Tempelman-Lam eerder dit jaar in een interview met Verus. Daarom besloot zij op initiatief van De Jong, samen met grafisch vormgever Louise Janssen en eindredacteur/onderwijsadviseur Jonneke Adolfsen dit in een boek te bundelen. ‘’We vroegen ons af hoe we met een onze visie een groot publiek bereiken, dat daar ook handvatten uit kan halen.’’ In het boek komt dit alles samen, met als basis de Dialogische Driehoek en de samenhang tussen vorm en inhoud.      

Het boek is via deze link te bestellen. Als je voor een grote groep interesse hebt in deze uitgave, kun je eveneens een offerte aanvragen. Hierbij belemmeren de kosten niet om de inhoud breed te kunnen delen.

VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs