U bent hier

Bijeenkomsten Energie Voor Scholen wederom succesvol

In februari en maart organiseerde Energie Voor Scholen door heel Nederland twaalf informatiebijeenkomsten. Maar liefst 86 schoolbesturen bezochten deze. U kunt nog in het collectief instappen!

Het doel was het interesseren van nieuwe schoolbesturen voor de Europese aanbesteding 2017 t/m 2020. Ook voor de ca. 845 huidige deelnemende schoolbesturen, die tot en met 2020 een contract met Energie Voor Scholen hebben, was het interessant om op de hoogte gebracht te worden van de energiemarkt en de energiebesparende mogelijkheden.

Verus verzorgt samen met andere profielorganisaties via het collectieve inkooptraject Energie Voor Scholen al enkele jaren de inkoop van energie.

Financiën en kwaliteit van onderwijs

Achteraf lieten deelnemers weten de bijeenkomst zeer interessant te vinden. Een deelnemer gaf aan: “Als onderwijsgevenden zijn we heel erg betrokken met de kwaliteit van het onderwijs, maar we weten dat de financiën in de scholen een belangrijke rol spelen en de kwaliteit daardoor wel eens ‘onder druk’ komt te staan. Als je dan geen of weinig kennis hebt van belangrijke thema’s zoals energie (dat toch een behoorlijke ‘kostenpost’ is bij veel scholen) en je niet weet op welke wijze het meeste voordeel te behalen is, dan is het fijn dat een deskundige daarin ondersteunt.”

Een andere deelnemer: “Hoewel we het gehele “ Energie Voor Scholen” keurig op de website en in de documentatie kunnen bekijken, is het toch prettig dat een en ander nog eens goed wordt uitgelegd en dat er vragen gesteld kunnen worden. Voor mij erg verhelderend! Waarschijnlijk zal ik bij een eventuele volgende keer gewoon weer aanwezig zijn om een en ander fris te houden.”

Bent u nog geen deelnemer?

Dan kunt u zich tot uiterlijk 7 april a.s. nog aanmelden. Neem daarvoor contact op met Karin Michgels, contactpersoon Energie Voor Scholen, M michgels@hellemansconsultancy.nl, T 030-2255010.

Heeft u interesse in andere collectiviteiten?

Neem dan contact op met Elwin Lentze, adviseur collectiviteiten, E elentze@verus.nl, M 06-52730064.


PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs