U bent hier

Besturenraadprotocol sociale media beschikbaar

Docenten die vrienden worden met leerlingen op Facebook of Hyves. Leerlingen die filmpjes van leraren op YouTube zetten. Tweets over de school door medewerkers van de school. Hoe ga je daarmee om? De Besturenraad stelde een modelprotocol sociale media op.

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. En ook niet uit de scholen. Maar er dient wel zorgvuldig mee te worden omgegaan.

Duidelijk en praktisch
Een aantal weken geleden kwam CNV Onderwijs met een protocol voor gebruik van sociale media in scholen. Dit protocol veroorzaakte veel reacties. Uit de reacties bleek dat schoolbesturen op het gebied van sociale media behoefte hebben aan een duidelijk en praktisch protocol dat tegemoetkomt aan de dagelijkse praktijk op school.

Goed en veilig
Voor de Besturenraad was dit aanleiding om ook met een modelprotocol sociale media te komen. Het is voor een schoolbestuur immers van primair belang dat er op school een goed en veilig onderwijsklimaat heerst. Niet alleen werknemers maar ook ouders, leerlingen, familie en vrijwilligers vormen de doelgroep van het modelprotocol van de Besturenraad.

Download
Vanaf vandaag is dit modelprotocol sociale media te vinden bij de downloads op onze website.

Contact
Voor vragen over het protocol kunt u altijd contact opnemen met de helpdesk.

WO | HBO | MBO | PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs