U bent hier

Bespaar geld op energie door inzicht in uw verbruik

Besparen op uw energierekening is natuurlijk welkom. Dan blijft er meer geld over voor onderwijs. Of voor investeringen in energiebesparende maatregelen. Met al uw vragen op energiegebied kunt u terecht bij Energie Voor Scholen. Over zonnepanelen, ketelonderhoud of het energielabel bijvoorbeeld. En het nieuwe EnergyPanel geeft u compleet inzicht in uw energiekosten en verbruiken.

Het vernieuwde EnergyPanel: inzicht en besparen

Om te kunnen besparen op energie is inzicht in verbruik en kosten cruciaal. Kijk daarom op het vernieuwde EnergyPanel, daar vindt u nu nog overzichtelijker alle (management)informatie. Deelnemers aan Energie Voor Scholen met grootverbruikaansluitingen op basis van telemetrie hebben tot en met 2020 kosteloos inzicht in de energiekosten en-verbruiken met EnergyPanel. Kleinverbruikaansluitingen hebben tegen een vergoeding voor meetkosten ook toegang tot Energy Panel. 

Concrete vragen

Hebt u vragen over zonnepanelen, verlichting, isolatie, ketelonderhoud, vergroenen of besparen? En bent u op zoek naar onafhankelijk advies? Daarvoor is het collectief Energie Voor Scholen

Veel leveranciers willen dat u hun producten en/of diensten aanschaft. Energie Voor Scholen verkoopt niets, maar heeft technisch adviseurs die u onafhankelijk advies geven. Dit kan tijdens de Energie-APK, waarover u alles leest in Energieflits 22. De kosten voor de Energie-APK hebt u in de meeste gevallen binnen een jaar terugverdiend als u aan de slag gaat met de adviezen. Ervaringen van schoolbesturen zijn te vinden op de website.

Ook op het gebied van wet- en regelgeving kunt u bij Energie Voor Scholen terecht. Voorbeelden hiervan zijn de EED en het Energielabel voor uw schoolgebouw. Moet dit allemaal wel, en zo ja, hoe regelt u dit zo efficiënt mogelijk?

Uw energiemanager

Verus verzorgt samen met Hellemans Consultancy de inkoop van aardgas en elektriciteit. Energie Voor Scholen is met meer dan 900 deelnemende schoolbesturen en in totaal ruim 6.200 schoollocaties het grootste inkoopcollectief in onderwijsland.

Contact

Bent u geïnteresseerd in de Energie-APK of in andere diensten? Neem dan contact op met Karin Michgels via 030-2255010 of 06 23 69 02 88. Mailen kan natuurlijk ook: michgels@hellemansconsultancy.nl.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs