U bent hier

Berend Kamphuis voorzitter Verus

Berend Kamphuis trad woensdag 13 november 2019 aan als voorzitter van Verus. Hij sprak bij zijn aanstelling het verlangen uit, samen met de leden, maatschappelijke organisaties en wetenschap, via de weg van een intensieve dialoog en presentie de relevantie en kracht van ons onderwijs vitaal te houden en nog vitaler te laten worden.

Kamphuis sprak deze woorden uit tijdens het druk bezochte symposium Echt verbonden, dat georganiseerd werd vanwege het afscheid van Dick den Bakker. Eerder deze week nam Verus ook afscheid van interim-voorzitter Cor Clarijs die wij bedanken voor zijn werk in het afgelopen jaar.

Al in de aanloop naar zijn aantreden voerde Berend Kamphuis namens Verus het woord in de Tweede Kamer over de vrijheid van onderwijs.

Kamphuis werkte in leidinggevende functies in het hoger beroepsonderwijs (NHL), middelbaar beroepsonderwijs en het voortgezet onderwijs. De laatste negentien jaar als voorzitter van het college van bestuur bij respectievelijk het Alfa-college (mbo) en CVO Zuid-West Fryslân (vo). Als ervaren onderwijsbestuurder participeerde Berend Kamphuis in de Onderwijsraad, de Federatie Christelijk MBO en de commissie Goed bestuur vanuit de VO-raad.

Lees ook

‘Vrijheid van onderwijs is humuslaag van democratische rechtsstaat’ 

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs