U bent hier

Berend Kamphuis nieuwe voorzitter van Verus

De algemene ledenvergadering heeft op 3 juli Berend Kamphuis benoemd tot voorzitter van Verus. Kamphuis werkte in leidinggevende functies in het hoger beroepsonderwijs (NHL), middelbaar beroepsonderwijs en het voortgezet onderwijs. De laatste negentien jaar als voorzitter van het college van bestuur bij respectievelijk het Alfa-college (mbo) en CVO Zuid-West Fryslân (vo). Als ervaren onderwijsbestuurder participeerde Berend Kamphuis in de Onderwijsraad, de Federatie Christelijk MBO en de commissie Goed bestuur vanuit de VO Raad.

Onderwijs als bijdrage aan het goede leven

Berend Kamphuis is erg blij met zijn benoeming: "Mijn hele werkzame leven staat in het teken van de driehoek onderwijs, politiek, levensbeschouwing. Bij Verus komt dit samen. Scholen dienen niet in de eerste plaats zichzelf, maar een algemeen belang. In het onderwijs is behoefte om in gesprek te komen over goed onderwijs en niet alleen over kwaliteit. Goed onderwijs  als bijdrage aan het goede leven."

Visie op bijzonder onderwijs

De leden van Verus hebben Berend Kamphuis benoemd na voordracht van de raad van toezicht. Uit de voordracht: De heer Kamphuis hebben wij leren kennen als een deskundige en zeer ervaren onderwijsbestuurder. Hij heeft een goed onderbouwde en doorleefde visie op het unieke en waarde(n)volle van het bijzonder onderwijs op religieuze grondslag. Berend heeft daarbij het verlangen, samen met de leden, maatschappelijke organisaties en wetenschap, via de weg van een intensieve dialoog en presentie de relevantie en kracht van ons onderwijs vitaal te houden en nog vitaler te laten worden.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs