U bent hier

Beeldvorming ontslag oudere docent onterecht

‘School doet alles om van oudere leraar af te raken’, zo opent dagblad Trouw vandaag. De Besturenraad herkent zich niet in het beeld dat schoolbesturen doelbewust aansturen op het ontslag van oudere medewerkers. 

Rechters, Commissies van Beroep en het Participatiefonds zien er op toe, dat de reden voor een ontslag niet gelegen is in een met opzet gecreëerd conflict. Een dergelijk toezicht is er ook in andere sectoren.

Professionaliseringsslag 
Het onderwijs maakt een sterke professionaliseringsslag. Inspectie, samenleving en ouders roepen hierom en verwachten ook niet anders.

Wij zien bij onze scholen dat er hard wordt gewerkt aan kwaliteit. Professionalisering van docenten is daar onderdeel van. Er wordt veel meer dan voorheen geïnvesteerd in zorgvuldige begeleidingstrajecten als docenten niet aan de gevraagde standaarden kunnen voldoen. Daar heeft iedere werknemer recht op.

Kwaliteit 
Voorop staat dat werkgevers en werknemers samen werken aan de kwaliteit van het onderwijs en hun eigen verantwoordelijkheid daarin nemen, ongeacht de leeftijd van de medewerkers.

Trouw baseert zich op cijfers die de krant opvroeg bij vakbond CNV Onderwijs.

WO | HBO | MBO | PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs