U bent hier

AVG – Regel deze twee zaken voor volgende week

Het is u vast niet ontgaan, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is vanaf volgende week vrijdag van kracht. Deze nieuwe wet verlangt veel van scholen, zowel waar het de implementatie aangaat als een cultuurverandering. Een aantal scholen is vergevorderd, anderen hebben nog werk te doen.

Om die reden adviseert Verus schoolbesturen de volgende twee verplichtingen uit de AVG te prioriteren:

  1. Het aanstellen van een Functionaris Gegevensbescherming
  2. Het opzetten en activeren van een verwerkingsregister

Functionaris Gegevensbescherming

Het verwerkingsregister

  • De ervaring leert dat een excelbestand niet volstaat om aan de kwaliteitseisen van het verwerkingsregister te voldoen;
  • Binnen Verus werken wij met een partner, PrivacyPerfect. Zij biedt een eenvoudige en duidelijke online tool om snel te voldoen aan de verschillende administratieve verplichtingen uit de AVG;
  • Verus ontzorgt scholen die aan de slag gaan met PrivacyPerfect door de belangrijkste algemene verwerkingen alvast in te vullen.

Risico-scan

Voor het uitvoeren van een risico-scan voor de AVG werkt Verus samen met Cupella. Cupella heeft speciaal voor het onderwijs een systeem ontwikkeld, waarmee de school eenvoudig blijvend aan de AVG kan voldoen. De AVG is vertaald naar begrijpelijke taal. De beheersmaatregelen geven aan wat je precies moet doen. Er is een bibliotheek beschikbaar met standaard documenten zodat direct invulling gegeven kan worden aan de AVG. Meer informatie hierover vindt u hier.

Als u gebruik wilt maken van één of meerdere diensten, dan kunt u zich melden bij het secretariaat van de juridische afdeling van Verus (aenj@verus.nl). Wij hebben voor Verusleden gunstige prijsafspraken weten te maken met Cupella en PrivacyPerfect, zodat u een vliegende start maakt om AVG compliant te worden.  Deze prijsafspraken zijn geldig tot en met 13 juli 2018.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs