U bent hier

Asscher wil met Verus in gesprek over WWZ

Minister Asscher van SZW wil met Verus in gesprek over de gevolgen van de WWZ voor het onderwijs. Dat zei hij vanochtend in een algemeen overleg over arbeidsmarktbeleid. Intussen merken wij aan de meldingen bij ons Meldpunt WWZ dat de herfstvakantie in twee regio’s weer voorbij is. De onwerkbaarheid leeft breder. Zo wil de VVD dat de WWZ op de schop gaat, en meldt de PO-Raad al langer dat de bedoelingen van de WWZ goed zijn, maar dat de wet niet past bij de schaal van het primair onderwijs. Blijf melden!

Wat voor ellende de Wet werk en zekerheid veroorzaakt voor het bijzonder onderwijs, wordt samengevat in deze melding die we maandag binnenkregen:

Na de zomervakantie al 30 groepen naar huis gestuurd omdat er geen invallers beschikbaar zijn. Onze invalpool is van 60 naar 15 gegaan, omdat invallers liever bij het openbaar onderwijs invallen want dan hebben ze meer zekerheid.
Het is vooral moeilijk om de losse dagen ingevuld te krijgen, want invallers willen dit niet meer omdat ze dan zo aan hun zes beurten zitten.
Veel inzet van ambulante leerkrachten leidt tot kwaliteitsverlies.

De werkdruk stijgt, de kwaliteit daalt… Het onderwijs moet uitgezonderd worden van de WWZ!

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs