U bent hier

Anw-hiaat: ASR versobert, beter aanbod via Verus

Schoolbesturen van Verus konden lange tijd via Aon of bij Loyalis (nu verzekeraar ASR) een Awn-hiaatverzekering afsluiten. Begin juli stuurde ASR een brief naar deelnemende besturen over een verlengingsvoorstel. Dit voorstel heeft ongunstigere bedragen dan in het aanbod dat voorheen gold. Daarom adviseert Verus jou om contact met ons op te nemen, zodat we samen met Aon kunnen zoeken naar een passende Anw-hiaatoplossing. Deze zal eveneens bij ASR belegd zijn, maar met betere verhouding en dekking.

Er is sprake van een Anw-hiaat als iemand van wie de partner overlijdt en die (een) kind(eren) verzorgt die jonger zijn dan 18 jaar, een lage of geen uitkering krijgt op grond van de Algemene nabestaandenwet (Anw). Tot mei 2018 was dit voor deze groep nabestaanden geregeld in de pensioenregeling van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP), waarbij onder anderen de mensen  uit het onderwijs zijn aangesloten. Toen het ABP dit uit de pensioenregeling haalde, konden schoolbesturen die bij Verus zijn aangesloten via Aon of bij Loyalis een Anw-hiaatverzekering afsluiten.

Loyalis is inmiddels overgenomen door verzekeraar ASR. Die stuurde in juli jongstleden een brief naar deelnemende besturen over een verlengingsvoorstel. In die brief staat een omzetting aangekondigd naar ongunstigere verzekerde bedragen dan in het oorspronkelijke Loyalis-aanbod.

Betere verhouding premie en dekking

Het kan verstandig zijn contact op te nemen met Verus. Verus kan dan in samenwerking met Aon een Anw-hiaatoplossing voor jou uitzoeken. Deze is weliswaar eveneens belegd bij ASR, maar kent een betere verhouding tussen premie en dekking.

Als je hier meer over wilt weten, kan je contact opnemen met Carola van der Meeren, 06-21818453 Cvandermeeren@Verus.nl.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs