U bent hier

Analyse en advies door Printen voor Scholen

De CVO Groep koos voor Printen voor Scholen vanwege de breedte van de dienstverlening en het aantrekkelijke tarief. Nu, in de voorbereiding op een aanbesteding, vertelt hoofd ICT Bert Leeflang van CVO Groep of Printen voor Scholen die belofte waarmaakt…

Sinds maart 2016 doet de CVO Groep (Christelijk Voortgezet Onderwijs voor Zuidoost-Utrecht met zes scholen in Zeist, Doorn, Overberg en Wijk bij Duurstede) mee aan Printen voor Scholen. Hun huidige printercontract loopt op 1 oktober af.  

Voortraject 

Printen voor Scholen is een concept van de profielorganisaties en Docuconsult. Die begeleidt schoolbesturen niet alleen met de juridische procedure van de Europese Aanbesteding. Leeflang: “Ze biedt ook diensten in het voortraject en in de fase dat de multifunctionele printers van de nieuwe partij in productie zijn genomen. Dit alles voor een vast bedrag per machine per maand.”

No-nonsense

“Na het eerste gesprek met DocuConsult waren wij van mening dat dit de partij was die ons moest begeleiden bij ons aanbestedingstraject”, gaat Leeflang verder. “De open sfeer en het no-nonsense karakter tijdens dit gesprek over wat Printen voor Scholen inhoudt, versterkte alleen maar onze eerste indruk.” 

Werk uit handen genomen

CVO Groep is inmiddels gestart met het voortraject, de analysefase. Dit houdt in: een inventarisatie van de huidige machines. Per school wordt gekeken naar de functie en het gebruik van de machines, welke huidige opties wel en niet worden gebruikt en natuurlijk wat de wensen voor de toekomst zijn. Dit resulteert in een advies over mogelijke verbeteringen in de afdrukomgeving of in de bedrijfsvoering. Dat advies kan dan weer met elke school worden kortgesloten. 

Daarop volgt het opstellen van het Programma van Eisen, dat weer de input is voor het bestek. Het bestek is de basis voor de uiteindelijke, door DocuConsult begeleide, aanbesteding. Leeflang: “We staan nog aan het begin van het proces, maar zijn tot dusverre tevreden over de deskundigheid van DocuConsult en de grote hoeveelheid werk die ons door hen uit handen wordt genomen.”

Meer weten?

Neem contact op met Pascal van Onna of Elwin Lentze of kijk op www.printenvoorscholen.nl.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs