U bent hier

ALV akkoord met fusie Verus en VKO

Verus en VKO willen per 21 mei 2015 fuseren. Onze ALV stemde vorige week vrijdag unaniem in met de fusie. Voorzitter Wim Kuiper is enthousiast over de steun voor de fusie, hij benadrukt het belang van de krachtenbundeling.

De gefuseerde organisatie wordt: Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs. 

Krachtenbundeling 

Wim Kuiper, bestuursvoorzitter van het ‘oude’ Verus en beoogd voorzitter van het ‘nieuwe’ Verus: “Met deze krachtenbundeling willen we bijdragen aan de versterking van onze leden. We worden een sterk kenniscentrum op het gebied van christelijke en katholieke identiteit in het onderwijs en versterken ons als collectief van gedreven specialisten met kennis en daadkracht op het gebied van identiteit, belangenbehartiging, advies, inkoop en dienstverlening.  

Verus verenigt na de fusie meer dan de helft van het Nederlandse onderwijs. Daarmee staan we sterker als beïnvloeders. Ook krijgen we een groter potentieel aan afnemers van onze professionele dienstverlening en werken we effectiever en doelmatiger dan nu met twee afzonderlijke organisaties. 

Belangrijk uitgangspunt bij de fusie is dat de eigenheid en herkenbaarheid van de onderscheiden katholieke en (protestants-)christelijke identiteit gewaarborgd blijven. Tegelijkertijd zullen gezamenlijke activiteiten en ontmoetingen bron zijn van wederzijdse inspiratie en verdieping.”

Verus blijft recht doen aan de verschillen. Kuiper: “Het is écht eenheid in verscheidenheid.” 

Tweede ALV

Omdat tijdens de ALV van 13 maart het benodigde quorum niet aanwezig was, wordt er op 27 maart 2015 een tweede, formeel benodigde ALV gehouden in Woerden.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs