U bent hier

Actualiseer uw meerjarenonderhoudsplan! Onderhoudskosten in 1 jaar tijd met 12% gestegen

Onderhoudskosten aan gebouwen zijn met gemiddeld 12% gestegen ten opzichte van 1 januari 2016. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Versluis Slim Onderhoud is uitgevoerd. Breng uw onderhoudsplan dus op orde.

Versluis Slim Onderhoud vroeg IGG Bointon de Groot BV onderzoek te doen naar de ontwikkeling van marktprijzen voor uitvoering van onderhoudswerkzaamheden. Aanleiding hiervoor is een veel voorkomend tekort aan reservering voor onderhoudswerkzaamheden. 

Groeiende bouw stuwt prijzen op

De stijging van de marktprijzen wordt veroorzaakt door stijgende materiaalkosten (ca. 3%) en stijging van opslagen van aannemers (8%). Dit laatste is een gevolg van een groei van de bouwproductie die ten opzichte van begin 2015 met 19% is gestegen (bron ING-zakelijk).

Elke drie jaar actualiseren

Het is raadzaam om de geraamde onderhoudskosten in meerjarenonderhoudsplannen te herzien en te laten aansluiten bij de huidige marktontwikkelingen. Hiermee wordt voorkomen dat onvoldoende middelen worden gereserveerd. En periodiek terugkerende actualisatie (bijvoorbeeld om de drie jaar) zorgt ervoor dat de geraamde onderhoudskosten actueel zijn en blijven.

Bij de tijd met voordeel

Voor het opstellen en actualiseren van meerjarenonderhoudsplanningen heeft Verus afspraken gemaakt met Versluis Slim Onderhoud. Naast zekerheid over kwaliteit ontvangen leden van Verus een inkoopvoordeel van 15%. Meer informatie kunt u opvragen bij adviseur ledenvoordeel Pascal van Onna

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs