U bent hier

Aanbod vaste arbeidsomvang aan oproepkrachten


De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) heeft mede tot doel om de positie van oproepkrachten in het arbeidsrecht te verbeteren. Dit komt onder meer tot uiting in de verplichting die de werkgever heeft om aan oproepkrachten na één jaar een aanbod te doen voor een vaste arbeidsomvang. Hoewel het onderwijs niet zoveel met oproepkrachten werkt, staat onze juridische helpdesk toch even kort bij dit onderwerp stil. En dan met name bij de vraag: Hoe moet het aanbod voor een vaste arbeidsomvang er dan uit komen te zien?

In eerste instantie lijkt de wet daarover duidelijk. De werkgever moet namelijk binnen één maand (nadat de arbeidsovereenkomst 12 maanden heeft geduurd) schriftelijk of elektronisch een aanbod voor een vaste arbeidsomvang doen. De omvang dient daarbij tenminste gelijk te zijn aan de gemiddelde omvang van de arbeid in de voorafgaande periode van 12 maanden. 

 

Maar voor hoeveel uur?

 

Een vraag waar het wetsartikel niet direct antwoord op geeft is of dit dan ook een vast aantal uren per week moet zijn? Of zou je ook een vast aantal uren per maand of per jaar mogen aanbieden? 

 

De parlementaire geschiedenis bij de WAB geeft ons op dit punt gelukkig meer duidelijkheid. Uit de Memorie van toelichting is namelijk af te leiden dat er na één jaar ook een aanbod kan worden gedaan voor een vaste aantal arbeidsuren per maand of zelfs per jaar. Maar dan is het wel de bedoeling dat de werknemer per maand een vast salaris ontvangt. In die zin dient het salaris wel evenredig te worden verdeeld over de betreffende periode.

 

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de site van de Rijksoverheid.

 

Mocht u naar aanleiding dit artikel nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met de Juridische Helpdesk van Verus via helpdesk@verus.nl of telefonisch via 0348 74 44 60 (van ma t/m vr van 9.00-15.00 uur).

 
PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs