U bent hier

5 september 2012: Kanamori en Grün op één dag

We nodigen u van harte uit voor een unieke ontmoeting met de Japanse leraar Kanamori én de presentatie van een boek van Anselm Grün op 5 september 2012 in Driebergen.

Verbondenheid
Toshiro Kanamori is van 4 tot 12 september 2012 in Nederland. De 65-jarige Japanse leraar is bekend geworden door zijn rol in de documentaire Children Full of Life uit 2003, die op YouTube bijna een miljoen keer is bekeken en in vele onderwijskundige programma’s wordt gebruikt. Kanamori is een inspirerende, authentieke leerkracht die tegen de conservatieve Japanse stroom in verbondenheid creëert met zijn leerlingen.

De Besturenraad nodigt al zijn leden uit om Kanamori te ontmoeten op 5 september 2012 in De Horst in Driebergen. Onze aanbeveling is om met twee personen (een directielid en een leraar) deel te nemen aan het aantrekkelijke programma, mede verzorgd door Arie de Bruin en Besturenraad-adviseur Paul Boersma.

De bijeenkomst duurt van 10.30 tot 15.30 uur. De ontmoeting met Kanamori vindt plaats na de lunch (13.00-13.30 uur). De kosten bedragen 75 euro per persoon.

Grüns visie
In de middag wordt het boek Levenslessen gepresenteerd. Het boek bevat de visie van Anselm Grün op het onderwijs in reactie op vragen die Ton Roumen aan hem stelt.

Hein Pieper is initiatiefnemer. Hij heeft meer boeken met Grün geschreven. Aan het boek leveren ook Nico Dullemans, Ton Roumen en Paul Boersma een bijdrage. Het boek is een uitgave van Ten Have.

Wil Derkse, auteur van boeken over de benedictijnse spiritualiteit, en Geert ten Dam, voorzitter van de Onderwijsraad, zijn gevraagd om te reageren op Grüns visie op onderwijs.

Meld u hier aan voor de bijeenkomst

Informatie
Locatie is Landgoed De Horst, De Horst 1, Driebergen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Boersma, E pboersma@besturenraad.nl, M 06 51 75 40 42.

WO | HBO | MBO | PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs