U bent hier

25 miljoen voor experimenteel onderzoek

Het kabinet wil met het Actieprogramma Onderwijs Bewijs experimenteel onderzoek stimuleren binnen het primair en voortgezet onderwijs. Het doel is om via wetenschappelijke experimenten kennis te krijgen over wat werkt en niet werkt in het onderwijs. Scholen en onderzoeksinstellingen kunnen gezamenlijk projectvoorstellen indienen. Voor het programma is een budget beschikbaar van ongeveer € 25 miljoen voor de periode 2007-2010.

Het kabinet wil met het Actieprogramma Onderwijs Bewijs experimenteel onderzoek stimuleren binnen het primair en voortgezet onderwijs. Het doel is om via wetenschappelijke experimenten kennis te krijgen over wat werkt en niet werkt in het onderwijs. Scholen en onderzoeksinstellingen kunnen gezamenlijk projectvoorstellen indienen. Voor het programma is een budget beschikbaar van ongeveer € 25 miljoen voor de periode 2007-2010.

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet een projectvoorstel passen binnen een van de volgende thema's:

  • Hoogbegaafde leerlingen
  • Lerarentekort
  • Taal- en rekenonderwijs
  • Jeugdzorg

Start zo snel mogelijk We raden u aan om zo snel mogelijk te starten met de opzet voor uw projectplan(nen). Bij de Besturenraad kunt u terecht als u daarvoor een sparringpartner zoekt. Ook brengen we scholen en onderzoeksinstellingen met elkaar in contact, we ondersteunen u bij het schrijven van uw projectplan en monitoren de uitvoering als u dat wilt. Neem gerust vrijblijvend contact op met Kees Jansen, kjansen@besturenraad.nl, telefoon: 06 51 95 32 69.

Meer informatie Voor uitgebreide informatie over het project en de precieze criteria kunt u vanaf 1 oktober 2008 terecht op www.onderwijsbewijs.nl. Daar is dan ook een aanvraagformulier te downloaden. U kunt tot 15 december 2008 projectvoorstellen indienen. De uitslag wordt bekend gemaakt op 21 april 2009.

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs