U bent hier

Lokaal inkopen is duurzaam inkopen, juist nu!

In deze vierde blog over maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) is het thema; MKB-gericht of lokaal inkopen. In mijn voorbereiding focuste ik op de relatie tussen beleid, wetgeving, uitvoering en opdrachtgeverschap. Maar júist in de huidige situatie waarin door het coronavirus de wereld op z’n kop staat, zet MKB-gericht of lokaal inkopen als publieke opdrachtgever het begrip duurzaamheid in een veel breder perspectief. Lees hier wat je mag en kunt doen.

Onzekerheid voor ondernemers

In onze nabije omgeving kennen we allemaal wel voorbeelden waarin de huidige situatie veel financiële onzekerheid voor ondernemers en medewerkers met zich meebrengt. Het onderwijs als publieke opdrachtgever kan hier nu (nog) bewuster en actiever mee omgaan. Door opdrachten te gunnen aan lokale leveranciers. Want nu voor hen opdrachten wegvallen, zitten mensen thuis en vele ondernemingen worstelen met hun toekomst.

Je hebt wat te kiezen

Wij mogen als opdrachtgever binnen het onderwijs voor opdrachten onder het Europese drempelbedrag van € 214.000,- zelf (gemotiveerd) partijen selecteren die in aanmerking komen. Kijk goed naar je omgeving of lokale partijen in aanmerking komen en nodig ze uit.

Kan dat werk niet nú?

Misschien heb je ook wel onderhoudswerkzaamheden of andere opdrachten voor in de zomervakantie gepland staan omdat de scholen dan dicht zijn. Mogelijk zijn een aantal werkzaamheden wel naar voren te halen, mits die passen binnen de gezondheidsmaatregelen natuurlijk. En help je als opdrachtgever binnen het onderwijs lokale ondernemers direct aan werk en dus inkomsten.

Duurzaam inkopen door actief naar je directe omgeving te kijken, juist nu.

Lees ook

Nieuwe reactie inzenden