U bent hier

Organiseer op school ook eens een gesprek over opvoeding

Het is een ingezonden tip op de site van Samenzijnwijschool: Organiseer een gesprek over opvoeding. Dit houdt het gesprek tussen ouders en school gaande en hierdoor kan iedereen leren van de wijsheden en ervaringen van mede-ouders.

Dit is niet nieuw natuurlijk. Veel scholen stellen onderwerpen aan de orde waarvan ze weten dat ouders er mee bezig zijn. Social mediagebruik, pesten… Daar maken ouders zich zorgen over en ze voelen terecht dat ze maar beperkt grip op deze zaken hebben.

Juist daarom is dit ook zo’n waardevolle tip. Door de ingewikkelde vragen waarvoor ouders staan binnen school (meer) met elkaar te delen, verdwijnt de verlegenheid. En misschien ook de verleiding om te doen alsof jij als ouder het allemaal wel onder controle hebt, want niets menselijks is ons vreemd.

Onze samenleving stelt ons dagelijks voor complexe vragen, maar er rust vaak nog een taboe op zeggen dat je eigenlijk geen idee hebt hoe je iets moet aanpakken.

Pleidooi dus voor een gedeelde openheid en kwetsbaarheid in 2019, óók waar het opvoeding en onderwijs betreft.

Dan ontstaan de mooiste ouderavonden!

Dit was één van de tips om als ouders en scholen nog meer samen te werken aan het succes en welbevinden van leerlingen. Meer tips vindt u op www.samenzijnwijschool.nl

Nieuwe reactie inzenden

Monica Neomagus

adviseur ouderbetrokkenheid
0348 74 44 04