U bent hier

Paasgroet College van Bestuur

We leven in de aanloop naar Pasen. Een feest waarbij we stilstaan dat het licht uiteindelijk altijd het donker overwint. Die boodschap mag ons sterken, juist nu, in momenten van “nog even doorbijten”, “volhouden” en “hopen op beter” terwijl er afgelopen jaar al zo ongelofelijk veel werk verzet is in het onderwijs, in gezinnen en in onze samenleving als geheel.

Afgelopen week vierden we Palmzondag, de laatste zondag voor Pasen. Jezus reed Jeruzalem binnen. Niet vergezeld door grote legermachten of luide trompetten, maar op een veulen, bescheiden en tegelijkertijd duidelijk op weg. Ik stel me graag voor dat het zo ook met het licht in ons leven is: het schijnt zelden direct met grote stralen in je ogen, maar je ziet het juist door de kieren van het donker heen. Of zoals de onvolprezen dichter-zanger Leonard Cohen schreef: “there is a crack in everything, that’s where the light gets in”.

Eén van de mooie dingen van werken in het onderwijs is dat we iedere dag de mogelijkheid krijgen om iets van licht te zien. In de oogopslag van een leerling, in de arm van een kind om de ander heen geslagen en in de geborgenheid die onze scholen mogen bieden. Het vervult me met trots dat we tot een vereniging behoren die iedere dag iets van dat licht mag meemaken. Door onze leden te ondersteunen én door te blijven werken aan geïnspireerd goed onderwijs.

In de overtuiging dat we hoop en licht met elkaar delen, wensen we iedereen een zalig en gezegend Pasen!

Berend Kamphuis en Mark Buck.

Nieuwe reactie inzenden

Mark Buck

lid college van bestuur
0348 74 44 78