U bent hier

Namens kinderen en ouders die het niet zeggen: bedankt!

“Waarom moet ik praten tegen mijn baby, hij zegt toch niks terug?” En wat is er mis met de commandotaal aan tafel (hagelslag! brood!) we begrijpen elkaar toch? Voor sommige gezinnen is eten niet het gezellige moment om met elkaar de ervaringen van de dag te delen. En voor sommige kinderen is het niet verwonderlijk dat hun woordenschat zo beperkt is.

In Hoogeveen sprak ik Arend Eilander die vertelde dat sommige van de Pricoh scholen met 30% achterstandsleerlingen te maken hebben en er voor 350 van de 2350 leerlingen, tweedelijns jeugdzorg nodig is. Hij probeert de christelijke waarden van de school in de praktijk te brengen door in vieringen rekening te houden met de zorg om de kinderen en het gegeven dat acht van de tien ouders niet meer kerkelijk betrokken is.

Juist deze uitdagende context maakt dat de leerkrachten en ondersteuning door het vuur gaan voor de kinderen. Onderwijsprofessionals zetten zich dagelijks in om kinderen goed onderwijs te geven, in welke omstandigheden of thuissituatie zij ook leven. Vanuit een diepe overtuiging dat ieder kind ertoe doet.

Kinderen samen leren leven is waar veel onderwijsprofessionals zich dagelijks voor inzetten. Ik heb daar buitengewoon veel waardering voor en wil vanuit Verus graag vanuit de grond van mijn hart dank uitspreken. Juist namens kinderen of ouders die het wat minder snel zullen uitspreken, maar waarvoor je wel het verschil kunt maken. Juist voor de kinderen die opzien tegen 6 weken lang vakantie en voor de kinderen waar u zich misschien zorgen om maakt. De boog is aardig strak gespannen in het onderwijs, het doet ertoe dat u zich hiervoor inzet.

Daarom wens ik u, ondanks de zorgen die er soms ook zijn, alle goeds toe voor deze vakantie. Hartelijk dank voor alle contacten en inspiratie die u afgelopen jaar via onze vereniging wilde delen en voor nu; geniet lekker van de welverdiende vakantie!

Nieuwe reactie inzenden