U bent hier

Waarom doet Verus aan collectieve zorgverzekeringen?

Al vele jaren mag ik – samen met mijn collega’s- de Verus zorgcollectieven beheren. En ieder jaar krijgen wij rond deze tijd regelmatig de vraag: “Wat heb ik aan zo’n collectief?”

Het Verus zorgcollectief is beschikbaar voor alle scholen en schoolbesturen die lid zijn van Verus, én al hun medewerkers. Voor werkgevers is zo’n collectieve zorgverzekering een mooie aanvulling op de arbeidsvoorwaarden zonder dat ze er zelf heel veel tijd en energie aan kwijt zijn. Bovendien maakt preventie standaard deel uit van het collectieve aanbod: samen met de verzekeraars zetten we steeds meer in op het voorkomen van ziekte, uitval en gezondheidsklachten. Door bijvoorbeeld een digitaal platform, workshops en aanvullende vergoedingen in de pakketten op te nemen. 

Aantrekkelijk voor werkgever én werknemer: de standaard wachttijdbemiddeling in ons collectieve aanbod. Want beide partijen hebben er belang bij om snel weer deel te kunnen nemen in het arbeidsproces. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van wachttijdbemiddeling elk jaar stijgt en dat hier soms enorm veel tijd door wordt bespaard. En wie wil er nu niet eerder van zijn/haar kwaal af?

Voor werknemers in het onderwijs is de Verus collectiviteit een plek waar ze én een lage premie betalen (onze collectiviteiten hebben de maximale toegestane kortingen van 10% op basispakket en 15% op aanvullende en tandartspakketten) én ze specifieke extra dekkingen krijgen die veel gebruikt worden in het onderwijs. 
Zo zijn er bijvoorbeeld voor alle werknemers bij onze leden 3 extra behandelingen fysiotherapie toegevoegd (wel met als voorwaarde dat er minimaal 1 aanvullend pakket dient te worden afgesloten), zijn er online zelfhulpmodules beschikbaar bij psychische klachten (100% vergoed) en is er een vergoeding van maximaal 50% voor thuishulp in acute situaties.

Ieder jaar opnieuw krijg ik veel vragen en verhalen binnen van mensen over deze collectieven, en ieder jaar opnieuw is het overgrote deel van deze mensen blij dat ze aansluiting kunnen krijgen bij dit Verus collectief. De reacties die ik dan ontvang geven mij weer de kracht en de inspiratie om te kijken of het volgend jaar nog en beetje beter kan.

Samen met Verus maken WIJ dit collectief, al ruim 35000 deelnemers doen in een van onze collectieven mee, en samen sta je nog sterker, daar ben ik echt van overtuigd. Daarom: doet u ook mee? 

Nieuwe reactie inzenden

Lex Joosten

teamleider Voordeeldiensten & Verenigingszaken
0348 74 44 35