U bent hier

Verzekeringstaal deel 3: Zijn stages meeverzekerd?

Verzekeringen, we hebben er allemaal mee te maken en wees eerlijk: behalve voor vakidioten zoals ondergetekende, is het niet sexy, niet interessant en vooral onbegrijpelijk.

Omdat ik in de omstandigheid ben dat ik met verzekeringskennis (vorige werkzame leven) een vertaalslag kan maken naar het onderwijs (huidige werk bij Verus) heb ik me voorgenomen met enige regelmaat uit te leggen wat die verzekeraars nu bedoelen met hun verzekeringstaal.

Vandaag deel 3: Zijn stages meeverzekerd?

Misschien wel de meest gestelde vraag: “Onze leerlingen gaan op stage, zijn ze verzekerd?” Vaak is het met eenvoudige vragen zo dat het antwoord ingewikkeld is, en dat is hier ook het geval.

Goed nieuws

Het maakt in principe niet uit wat voor soort stage het is (kort, lang, maatschappelijk, snuffel of werkoriëntatie), behalve als we het over stages in het buitenland hebben (en geloof me, die komen steeds vaker voor). Gemakshalve ga ik even uit van een stage in Nederland: Het goede nieuws is: Ja, stagewerkzaamheden zijn meeverzekerd.

Maar...

Zowel de aansprakelijkheids- als de ongevallenverzekering zijn van toepassing voor stagiaires tijdens stagewerkzaamheden. Een door alle partijen ondertekende stageovereenkomst is hierbij van zeer groot belang.

Een model voor een stageovereenkomst vindt u hier. In dit model is de vereiste vrijwaring opgenomen. Wat niet onder de verzekering valt, daarvoor acht je je ook niet aansprakelijk.

Bij ontbreken van de vrijwaring in stageovereenkomsten kan een beperkende werking of zelfs uitsluitende werking bestaan. Bij een eventuele schademelding kunt u de stageovereenkomst meesturen aan Verusverzekeringen.

Is alle schade dan altijd gedekt? Nee, dat is niet het geval. Er zijn altijd(wettelijke) uitsluitingen, zoals bijvoorbeeld dekking met betrekking tot motorvoertuigen.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de verzekeringsdeskundigen van Verus.

Lees ook

Nieuwe reactie inzenden

Lex Joosten

teamleider Voordeeldiensten & Verenigingszaken
0348 74 44 35