U bent hier

Verzekeringstaal deel 2: Wat heeft een fusie met verzekeringen te maken?

Verzekeringen, we hebben er allemaal mee te maken en wees eerlijk: behalve voor vakidioten zoals ondergetekende, is het niet sexy, niet interessant en vooral onbegrijpelijk.

Omdat ik in de omstandigheid ben dat ik met verzekeringskennis (vorige werkzame leven) een vertaalslag kan maken naar het onderwijs (huidige werk bij Verus) heb ik me voorgenomen met enige regelmaat uit te leggen wat die verzekeraars nu bedoelen met hun verzekeringstaal.

Vandaag deel 2: wat heeft een fusie nu met verzekeringen te maken?

Als een school wordt overgedragen of een bestuur fuseert, is dat vaak een lang en ingewikkeld proces. En in dat hele proces wordt één klein maar belangrijk element vaak over het hoofd gezien: Wat doe je met je verzekeringen?

Want als een school of bestuur ophoudt te bestaan, wordt overgedragen of fuseert, is het uitermate belangrijk om hiervan vóóraf melding te maken bij de verzekeraar. Wordt dit vergeten, dan loopt het nieuwe bestuur het risico dat er geen dekking is voor een schade die veroorzaakt is voor de fusie maar zich openbaart nadat de fusie een feit is.

In bijna alle polisvoorwaarden staat dat de verzekering automatisch eindigt als de onderwijsinstelling als gevolg van een fusie wordt overgedragen naar een andere onderwijsinstelling.

Dus als er lopende zaken zijn, moeten deze pro actief bij verzekeraar worden gemeld om een oplossing te regelen.

Bent u in een overdracht- of fusieproces? Neem dan contact op met de Verus verzekeringsexperts.

Lees ook

Verzekeringstaal Deel 1: Verzekerde hoedanigheid

Nieuwe reactie inzenden

Lex Joosten

teamleider Voordeeldiensten & Verenigingszaken
0348 74 44 35