U bent hier

Verus zorgcollectieven: gaan deze verdwijnen?

Sinds vele jaren biedt Verus voor zijn leden en vooral voor de medewerkers van onze leden de toegang tot een drietal uitgebalanceerde zorgcollectieven. Hiermee verzorgt Verus een toegevoegde waarde omdat scholen en besturen zich hierbij meteen en zonder moeite kunnen aansluiten, maar ook biedt Verus hiermee een zeer laagdrempelige manier om gebruik te maken van aanwezige kortingen en inhoudelijke afspraken. De afgelopen jaren staan de zorgcollectieven in de politieke schijnwerper, kortingen worden gedwongen verlaagd en ‘gelegenheidscollectieven’ liggen onder vuur.

Dekkingen

Verus en de samenwerkende zorgverzekeraars van de Verus collectieven geloven in de collectieven. Het is niet toevallig dat Verus al vele jaren inzet op én een aantrekkelijke korting, én ieder jaar opnieuw probeert om inhoudelijke dekkingen (goed voor werknemer én werkgever) speciaal voor het onderwijs tot stand te brengen.

Extra dekkingen bijvoorbeeld op gebied van fysiotherapie of tweede lijns geestelijke gezondheid, maar ook zeer veel aandacht voor preventie, online zelfhulp met de werknemer in het centrum en een hele belangrijke in deze tijd waarin iedereen keihard nodig is voor en achter de klas: zorgbemiddeling (een tool waarmee met de verzekeraar wordt gekeken of een specifieke behandeling of operatie elders misschien toch net wat sneller kan aanvangen).

Dit laatste is in periode waarin de zorg overbelast dreigt te raken natuurlijk een extra uitdaging, maar toch zien we hier gelukkig nog steeds mogelijkheden en positieve bewegingen.

Inhoudelijk

De Verus zorgcollectieven hebben dus een zeer inhoudelijk karakter(dekkingen, preventie en extra voorwaarden), en bieden daarnaast door de schaalgrootte en de aanwezige solidariteit ook (nog steeds) kortingen. Door deze inhoudelijke vulling ben ik ervan overtuigd dat deze collectieven een waardevolle bijdrage leveren, dat ook zeer tot in de toekomst zullen blijven doen.

Heb je nog vragen? Kijk dan op onze themapagina. Of neem contact op met Lex Joosten.

Nieuwe reactie inzenden

Lex Joosten

teamleider Voordeeldiensten & Verenigingszaken
0348 74 44 35