U bent hier

Wat doe jij, als je ineens een mooie blote vrouw op je scherm krijgt? - Voorlichting op school

Op het Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede krijgen alle brugklassen voorlichting over veilig gebruik van internet en social media. "Jullie gaan het allemaal meemaken", zegt trainer Arjen Derksen van Chris en Voorkom. "Er komt een moment in je leven dat je naaktbeelden toegestuurd krijgt." 

De middelbare school laat deze lessen geven, zo vertelt afdelingsleider Maartje van der Kroef, omdat ze het belangrijk vindt dat leerlingen zich al op deze jonge leeftijd bewust worden van de gevaren van social media en internet. In elke klas zitten leerlingen die dingen tegenkomen die ze echt niet leuk vinden, weet trainer Derksen. Gescheld, geweld, gepest, naaktbeelden, uitnodigingen voor seks of drugsgebruik...

Het is ingewikkeld om daar grip op te krijgen als school. En je wilt ook samenwerken met ouders. Die vinden het fijn om over het internetgebruik van hun kind met elkaar van gedachten te wisselen. Een ouderavond over dit onderwerp werd zeer gewaardeerd, merkte Van der Kroef. 

Dat ouders met elkaar praten over de afspraken die zij met hun kind maken, is ook een van de tips van trainer Derksen. In dit filmpje geeft hij er meer.

Nieuwe reactie inzenden