U bent hier

Terugblik VERUS 2019

Wonderlijk zoals u mij kent. Het gaat mijn begrip te boven.

Op 29 mei 2019 was het zover: VERUS 2019! We kijken terug op een prachtige dag met tijd en aandacht voor het goede gesprek met de ander. De rode draad door het programma vormde het elkaar écht leren kennen.

Aan tafel bij Tijs van den Brink werden daarom concrete dilemma’s uit het werkveld besproken: wat is het verschil tussen jouw mening als docent en indoctrinatie? Welke uitdagingen heeft een islamitische schoolbestuurder? En hoe krijgt een begrip als tolerantie concreet vorm in de school?

Na de lunch deelden Huub en Trijntje Oosterhuis gedachten en liederen over ‘gekend zijn’, liefde en medemenselijkheid. “Het is ademloos stil als Huub Oosterhuis psalm 139 voordraagt. Woorden van diepe zin en onmetelijke hoogte!”, zo blikt Gijs van den Brink in een tweet terug op dat moment.

Pieter Derks sloot de dag af met de constatering dat hét probleem van het onderwijs is dat ouders verwachten dat u hun kind écht leert kennen. Derks zette dit probleem in perspectief met de prikkelde opmerking dat je de weg niet moet voorbereiden op het kind, maar het kind moet voorbereiden op de weg (bekijk de column van Derks hier). Schoolbestuurder Gerard van Vliet verwoordde het op Twitter zo: “Prachtig inhoudelijk en inspirerend programma werd aan het einde van de dag met een lach en relativerend afgesloten door Pieter Derks.” 

Bedankt voor uw deelname! En vergeet niet alvast in uw agenda te noteren: VERUS 2020 op 13 MEI 2020

 

Reacties

Door Harm Kloosterman op 8 jun 2019 | 22:17

Is de afsluiting van Pieter Derks ook in een geluids- of filmopname beschikbaar? Ik zou hem graag willen gebruiken als intro bij een ouderavond in het thema Ouderbetrokkenheid 3.0

Door Hester op 11 jun 2019 | 09:52

Beste Harm,

De column is zojuist online gezet! Je vindt 'm hier: https://www.youtube.com/watch?v=qACzOqiNWdM&feature=youtu.be
groet, Hester

Nieuwe reactie inzenden