U bent hier

Deze leerlingen zorgen voor een opgeruimd en ordelijk schoolgebouw

Ze zetten het eten in de koelkasten (en houden die ook schoon), zorgen dat de speelmaterialen na de pauzes keurig opgeborgen worden en spreken medeleerlingen aan op hun gedrag als dat nodig is. Leerlingen van De Tragellijn in Lobith participeren in verschillende commissies die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een opgeruimd en ordelijk gebouw. Want tsja: "Je wilt toch dat het netjes blijft hier."

Daarnaast heeft iedere commissie zijn eigen taken waardoor de organisatie van de lessen en aanverwante activiteiten soepel verloopt. De commissies (waarin leerlingen van groep 5 t/m 8 zitten) vergaderen zelfstandig onder leiding van een zelf gekozen voorzitter. Ze hebben ook een gekozen notulist. De voorzitters vormen de leerlingenraad en denken actief mee over alles wat met school te maken heeft.

Kortom, vertelt directeur Marion van de Kamer, de leraren moeten er niet aan denken dat ze dit allemaal zonder commissies zouden moeten doen. En de leerlingen vinden het fijn zich samen in te kunnen zetten voor een fijne, opgeruimde en gezellige school.

Reacties

Door Arie de Bruin op 14 mrt 2019 | 18:55

Geweldig om te lezen en te horen. Geheel in de geest van Janusz Korczak, grondlegger van de rechten van het kind, die in zijn weeshuis ook voor alle taken kinderen mede-verantwoordelijk maakte.
Ik zou graag in contact komen met de school
(Arie de Bruin, voorzitter Janusz Korczak `Stichting Nederland; info@korczak.nl)

Nieuwe reactie inzenden