U bent hier

Waarom het controleren van de beschikking premiewerkhervattingskas zo ontzettend belangrijk is?

De afgelopen week was ik druk met het bespreken van de verlengingsvoorstellen WGA eigenrisicodragerschapverzekering. De Europese aanbesteding leidde voor veel besturen tot  besparingen (soms wel meer dan € 100.000!). Maar er waren ook besturen die ik adviseerde om weer terug te keren naar het UWV. Waarom? Omdat het financieel en organisatorisch beter voor hen is. 

Bij de WGA eigenrisicodragerschapsverzekering hoort ook het eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet. Eenvoudig te regelen, maar wat betekent dit nu in de praktijk voor uw organisatie? Het blijft niet bij even snel een Arbo-verklaring opvragen. Integendeel: de organisatie moet nu zelf het loon uitbetalen, de hoogte en duur hiervan bepalen en is ook verantwoordelijk voor de re-integratie. 

Hoe behaalt u financieel voordeel?

Als straks de beschikking premiewerkhervattingskas weer op uw deurmat valt, stuur deze dan naar Verus. Kunnen wij kijken of u volgend jaar ook een financieel voordeel kunt behalen.
Aan de hand van de beschikking hebben we al snel een beeld of het voor u interessant is om eigen risicodrager te worden. Bel of mail me gerust.

Reacties

Door John Laagland op 17 nov 2017 | 08:36

Wij hebben een dame in dienst die deels in de WIA zit. Tot 2017 waren wij ERD voor de WGA. Vanaf 2017 naar het UWV retour. De kosten die ik van het UWV krijg in verband met deze dam haar WIA uitkering betaal ik maandelijks aan het UWV retour, dus per saldo betaald het UWV niets, en krijg ik daarna weer van de verzekeraar waar ik de WGA verzekering had lopen. Echter op de beschikking rekent het UWV wel de betaalde kosten aan deze dame mee terwijl dit volgens mij nul is. Dus ik betaal nu via de WGA beschikking dubbel aan het UWV klopt dat ?

Door Carola op 21 nov 2017 | 15:35

Hi John, ik begrijp dat deze dame in de WGA terecht is gekomen toen jullie nog eigenrisicodrager waren voor de WGA. Dit betekent dat het UWV de hoogte van de WGA uitkering berekende en deze bij jullie in rekening bracht. De uitkering werd daarna door de verzekeraar waar jullie de WGA eigenrisicodragerverzekering hadden afgesloten, aan jullie vergoed. De verzekeraar waar de WGA eigenrisicodragerverzekering is afgesloten loopt, in de meeste gevallen het uitlooprisico. Dit betekent dat de WGA uitkeringen van voor 1 januari 2017 voor rekening blijven komen van deze verzekeraar. Op de beschikking zou dus bij de WGA premie € 0,00 moeten staan. Vreemd dat het UWV de WGA uitkering alsnog bij jullie in rekening brengt! Zij lopen immers het risico niet, dit ligt nog steeds bij de verzekeraar! Heb je vragen of is iets niet duidelijk dan kan je mij bellen. Vriendelijke groet,
Carola van der Meeren

Nieuwe reactie inzenden

Carola van der Meeren-Blokker

adviseur verzekeringen
0348 74 44 30