U bent hier

Toekomst Vervangingsfonds

Dat het Vervangingsfonds ooit zou verdwijnen, was regelmatig onderwerp van gesprek tussen mij en bestuurders. Op hun verzoek ontwikkelden we bij Verus een training met een duidelijk verhaal over het hoe en wat als een medewerker zich ziekmeldt. Want de wetgeving rondom verzuim wordt complexer en er wordt veel van een schooldirecteur gevraagd. 

Enthousiast begon ik afgelopen dinsdag aan de eerste trainingsdag. Mooi bruikbaar studiemateriaal en een club leuke mensen. En toen, ping, kreeg ik een mail van het Vervangingsfonds met belangrijke informatie

Wanneer moet een schoolbestuur iets gaan doen? Waaraan moet een schoolbestuur denken? Wat zijn de financiële- en personele consequenties? Ik zet alvast wat vragen en antwoorden voor je op een rij:

Wanneer moet een schoolbestuur iets gaan doen?
Nu, maak inzichtelijk wat de gedeclareerde kosten bij het Vervangingsfonds zijn geweest. 

Waaraan moet een schoolbestuur denken?
Welke financiële risico’s, kosten van vervanging, kan de onderwijsinstelling zelf dragen?

Wat zijn de consequenties voor het schoolbestuur en de medewerkers?
Zorg voor grip op het voorkomen van verzuim en/of beperken van de tijd dat een medewerker door ziekte niet kan werken.

Ik dacht even de training geregeld te hebben en tijd te hebben voor andere belangrijke ontwikkelingen, maar niets is minder waar. De training Ziektewet, WGA en Vervangingsfonds is dus actueler dan ooit. Als jij je alvast inschrijft voor de training op 7 maart,  21 maart of 4 april, ga ik nu aan de slag met het updaten van het materiaal. Zodat jij straks weet wat je moet doen. 

Nu vragen? Neem dan gerust contact met me op!

Nieuwe reactie inzenden

Carola van der Meeren-Blokker

adviseur verzekeringen
0348 74 44 30