U bent hier

Gaat u slagen voor het Poortwachtersexamen?

Niet alleen uw leerlingen doen over een paar weken hun eindexamen maar ook u als werkgever doet aan het einde van het tweede jaar loondoorbetaling bij ziekte een examen. Samen met uw zieke werknemer welteverstaan. De beoordelaar van het examen is niet een docent van een andere school maar het UWV. Het examen dat u inlevert is het re-integratieverslag.

U bent niet geslaagd

De Nederlandse vlag zal dan niet wapperen in de tuin van uw school omdat u bij een onvoldoende een loonsanctie opgelegd krijgt. Aangezien deze maximaal een jaar kan duren is het van belang om goed te weten hoe het re-integratie-examen beoordeeld wordt. Dat kan met behulp van de Werkwijzer Poortwachter. 

In de werkwijzer, die u op de site vindt, valt te lezen wat er van de werkgever en werknemer verwacht wordt tijdens het re-integratietraject, hoe UWV de inspanningen beoordeelt en wanneer het oordeel volgt dat er onvoldoende inspanningen zijn geweest. 

Kunt u een herexamen doen?

Ja, maar een goede voorbereiding op dit Poortwachtersexamen voorkomt het vervelende telefoontje dat u niet geslaagd bent. Verus helpt u graag een handje. Net zoals uw leerlingen is er in deze tijd, wanneer zij zich voorbereiden op hun examen, een bloeiende handel in samenvattingen van boeken, hoofdstukken van geschiedenis, biologie en wat al nog niet meer. Onze samenvatting Werkwijzer Poortwachter kunt u gratis downloaden. 

Samen gaan we voor een wapperende Nederlandse vlag!

Nieuwe reactie inzenden

Carola van der Meeren-Blokker

adviseur verzekeringen
0348 74 44 30