U bent hier

Afscheid van een niet goed functionerende werknemer: Ziektewet en ‘Keuzestress’

Nog even en dan is het 1 april, een datum waarop je een keuze kan of moet maken met betrekking tot wel of niet eigenrisicodragerschap ziektewet. Op dit moment zal je denken: Wat moet ik nu nog weten? Je hebt financieel en organisatorisch alles op een rijtje gezet, weet je wat de keuze exact inhoudt en voor jouw organisatie betekent. Misschien vind je het wel genoeg zo en zit je niet te wachten op weer “goed” bedoelde adviezen of aanvullende informatie. 

Toch nog twee tips

Ik begrijp dit wel want ook ik als adviseur vind het weleens genoeg. En ook ik word onverschillig en denk dan: Wat maakt het ook uit, 1 oktober kan er weer een keuze worden gemaakt. Maar toch wil ik het volgende nog even aan je meegeven.

Afscheid nemen van een zieke medewerker

Weet je dat je in het geval van eigenrisicodragerschap ziektewet ook verantwoordelijk bent voor het 1e en 2e spoor van een medewerker die ziek uit dienst is gegaan? 

De ex- werkgever moet zich bij ex-werknemers met een ziektewetuitkering gedragen als ware hij werkgever. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat als het contract van een zieke medewerker niet gecontinueerd wordt, je in actie moet komen. Waarom? Omdat het 1e en 2e spoor moet plaatsvinden binnen de eigen organisatie of bij een collega-organisatie. 

Passende plek zoeken voor ex-medewerker

En dit betekent dan weer dat de situatie kan ontstaan dat er een passende werkplek gevonden moet worden binnen de eigen organisatie voor een medewerker waarvan eigenlijk, door bijvoorbeeld het niet goed functioneren, afscheid van genomen is. is er geen sprake van eigenrisicodragerschap, dan is het UWV verantwoordelijk voor 1e en 2e spoor. (Bij het UWV is er overigens geen 1e spoor omdat zij niet de (ex-) werkgever zijn.)  

Ben je er nog? Afscheid van een niet goed functionerende werknemer en dan werk aanbieden in de eigen organisatie? Of deze zelfde medewerker aanbieden bij een collega-onderwijsinstelling?
Ik heb het antwoord niet maar wil toch twee tips aan je meegeven. 

  1. Zorg voor een betermelding
  2. Begin vandaag met het opbouwen van een goed personeelsdossier

Nieuwe reactie inzenden

Carola van der Meeren-Blokker

adviseur verzekeringen
0348 74 44 30