U bent hier

Werkconferentie: Anne en Aziz, over diversiteit en ontmoeting

2 okt 2019 | 10:30 - 16:30
Driebergen

Je herkent ze vast in je eigen school: spanningen of incidenten rond hoofddoekjes, groepsvorming langs etnisch-religieuze lijnen, gevoelige thema’s bij geschiedenis, de roep om een gebedsruimte, leerlingen die zich lijken af te keren van de samenleving. Wat doe je daarmee als school?

Hoe ga je ermee om als je een veilige en inclusieve gemeenschap wil zijn waar alle leerlingen en medewerkers met al hun levensbeschouwelijke achtergronden tot hun recht komen? Wat doe je ermee vanuit je pedagogische en maatschappelijke opdracht?

Op deze werkconferentie gaan we hierover met elkaar in gesprek. We delen wat goed gaat en waar het schuurt, waar de dialoog opbloeit en waar de polarisatie toeslaat. Én we bespreken wat we nodig hebben aan houding, competenties en beleid om goed met diversiteit om te kunnen gaan.

Aan het eind van de conferentie ga je naar huis met good practices, ideeën en inspirerende instrumenten die je meteen kunt gebruiken in de praktijk. Zodat je nog beter om kunt gaan met diversiteit en ontmoeting op je school.

Programma

  • 10:00 inloop
  • 10:30 opening
  • 10:45 ronde 1 dialooggroepen
  • 12:00 lunch
  • 13:00 plenaire bijeenkomst met muziek, good practices, sprekers Enis Odaci en Minchenu Maduro
  • 13:45 pauze
  • 14:00 ronde 2 dialooggroepen
  • 15:00 pauze
  • 15:15 plenaire terugkoppeling opbrengsten dialooggroepen
  • 16:00 afsluiting, borrel

Sprekers

 Marieke Lucas)

Enis Odaci, directeur cultureel en levensbeschouwelijk platform Nieuw Wij, voorzitter stichting Humanislam
Soms duizelt het voor je ogen, al die berichten over islam en de multiculturele samenleving. Wat kun je, wat moet je geloven? Wat is feit en wat is fictie? En hoe spreken wij zelf over moslims? Enis Odaci stelt foute beeldvorming en de gevolgen daarvan aan de kaak om door te krijgen waar diversiteit eigenlijk over gaat en hoe we daar beter aan kunnen werken op onze scholen.

 

Minchenu Maduro

Minchenu Maduro, gedragsdeskundige, pedagoog, trainer
Hoe werk je aan een scholengemeenschap waar iedereen zich thuis voelt? Want vaak is de werkelijkheid weerbarstiger dan onze idealen. Minchenu bespreekt de valkuilen en wat je als schoolleider nodig hebt om in gesprek met docenten en leerlingen (verder) te kunnen bouwen aan de school als inclusieve gemeenschap. Praktisch en inspirerend.

Voor wie

Afdelings-, teamleiders, coördinatoren, directieleden in het voortgezet onderwijs

Wanneer

Woensdag 2 oktober 2019

Waar

Cultuur- en congrescentrum Antropia in Driebergen. Route

Prijs

€ 50,- per persoon

 

Meld je aan
Gratis annuleren kan tot en met 24 september 2019. Je kunt je ook laten vervangen door een collega. Mail hiervoor naar info@verus.nl.

 

Vragen of opmerkingen?

adviseur identiteit / PBS-coach
0348 74 44 44
communicatiemedewerker
0348 74 44 10