U bent hier

Webinars onderwijshuisvesting

31 jan 2022 | 19:00 - 20:00
Online

In het voorjaar van 2022 organiseren we voor leden van Verus 4 webinars over onderwijshuisvesting. Elk webinar heeft een eigen invalshoek en experts delen hun visie, kennis en ervaring. Het is een complex onderwerp en we willen je op deze manier goed informeren én inspireren. Meld je aan voor de webinars van je keuze!

Webinar 1: De toekomstige leeromgeving, stel je dat eens voor!

Rijksbouwmeester en architect Francesco Veenstra neemt ons mee in de leeromgeving van de toekomst. Hoe ziet deze er over 20 of 30 jaar uit, rekening houdend met (on)verwachte ontwikkelingen qua arbeidsmarkt, digitalisering, klimaatverandering en Artificial Intelligence? Wat moeten we behouden en waar moeten we op korte termijn afscheid van nemen?

Daarna gaan we verder met een panelgesprek met Francesco Veenstra en Berend Kamphuis (voorzitter College van Bestuur Verus) onder leiding van Peter Sels (teamleider Verus Organisatieadvies en Juridisch).

Datum: maandag 31 januari 2022
Tijd: 19:00 – 20:00 uur
Locatie: online livestream

Webinar 2: Met visie bouwen binnen de weerbarstige praktijk

Naast het dromen over de toekomst, hebben onderwijsorganisaties ook te maken met de weerbarstige praktijk. Elise Visser (advocaat onderwijshuisvesting Verus) maakt dagelijks mee waar onderwijsorganisaties tegenaan lopen, bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving en beperkte bouwbudgetten. Wat betekent dit voor de verhouding tussen het hebben van een visie en de complexe wereld om de visie ook in de praktijk te realiseren?

Daarna gaan we verder met een panelgesprek met Elise Visser en Klaas van Harten (eigenaar HB-Netwerk) onder leiding van Mark Buck (lid College van Bestuur Verus).

Datum: donderdag 10 februari 2022
Tijd: 19:00 – 20:00 uur
Locatie: online livestream

Vraag het handboek onderwijshuisvesting van Klaas van Harten aan (gratis).

Webinar 3: Ervaringen vanuit de praktijk: inclusiviteit als uitgangspunt voor onderwijshuisvesting

In het derde webinar duiken we verder de praktijk in. Voor Hans van Tricht (directeur-bestuurder VCO Bunschoten) is inclusiever onderwijs een heel belangrijk uitgangspunt dat impact heeft voor de realisatie van nieuwe schoolgebouwen. Hij vertelt over zijn inspiratie en over de ervaringen bij het realiseren van deze nog niet gangbare visie op onderwijs. Wat ging er goed, waar liep hij tegenaan, hoe ging hij er mee om en wat betekende dit voor het uiteindelijke resultaat?

Daarna gaan we verder met een panelgesprek met Hans van Tricht en Marcel Elsenaar (adviseur integrale duurzame ontwikkeling en geïnspireerd goed onderwijs Verus) onder leiding van Peter Sels (teamleider Verus Organisatieadvies en Juridisch).

Datum: maandag 14 maart 2022
Tijd: 19:00 – 20:00 uur
Locatie: online livestream

Webinar 4: Strategievorming op het gebied van onderwijshuisvesting

In het laatste webinar bespreken we de 'lessons learned' vanuit de drie voorgaande webinars, waar mogelijk ook met de aanwezigheid van (een aantal) leden op locatie. We gaan met elkaar in gesprek om te duiden hoe we met elkaar verder kunnen werken aan strategie- en visievorming op het gebied van onderwijshuisvesting. Over de exacte invulling van dit webinar volgt spoedig meer informatie.

Slotbijeenkomst met Berend Kamphuis en/of Mark Buck (College van Bestuur Verus).

Datum: donderdag 24 maart 2022 
Tijd: 19:00 – 20:00 uur
Locatie: online livestream


Meld je aan

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Auke Vlonk
analist / adviseur scholenplanning
0348 74 41 62