U bent hier

VERUS 2021 online

26 mei 2021 | 10:00 - 14:30
Online

 

Je bent van harte welkom op VERUS 2021, hét event voor katholiek en christelijk onderwijs, op woensdag 26 mei 2021. Vanwege de coronamaatregelen dit jaar volledig online.

 

Meld je aan

Er zijn van die dagen die je niet mag missen...

Eerlijke verhalen over inclusiviteit: het thema voor VERUS 2021 is niet voor niets I HAVE A DREAM. Vanuit Spant! in Bussum ontmoeten wij jou graag ONLINE. Ben jij er ook bij?

Een school die inclusief is. Waar íedereen zich thuis voelt. Je droomt ervan, wilt die droom realiseren, maar de realiteit is weerbarstig. Je kunt wel ieder kind welkom willen heten, maar kun je ook elk kind bieden wat het nodig heeft aan ondersteuning en begeleiding?

In de dagelijkse praktijk blijkt dat leerlingen en ouders ondanks alle goede bedoelingen nog niet altijd het gevoel hebben dat ze gezien worden en erbij horen. En je hebt ook een eigen schoolidentiteit die maakt dat jullie onderwijs voor sommigen aantrekkelijker is dan voor anderen. Het polariserende krachtenveld in de samenleving maakt het interne gesprek over deze onderwerpen vaak ingewikkeld.

Het spanningsveld tussen eigenheid en deel uitmaken van een groter geheel is er voor ieder mens, voor iedere school. Daarin helpt het om onze dromen te delen en te voeden met onze inzet en ervaringen. Die droom van een wereld waarin ieder mens tot zijn recht komt, is niet alleen van onszelf. Deze droom krijgen we ook mee in de christelijke en katholieke traditie waar wij in geworteld zijn. Hoe vertaal je die in maatschappelijke vraagstukken waar je in het onderwijs mee te maken hebt, zoals kansenongelijkheid, passend onderwijs, culturele, religieuze en seksuele diversiteit?

Presentatie

Rinke Verkerk is journalist en verhalenmaker. Zij is de dagvoorzitter op VERUS 2021 online. Ze is verbonden aan de Dag van de HOOP van Verus en interviewt gasten voor onze podcastserie 'pdcst drieëntwintig' over de vrijheid van onderwijs. 

Tijs van den Brink is journalist en presentator. Hij leidt de tafelgesprekken in het middagprogramma. Met mensen uit de praktijk praat hij over passend onderwijs en inclusiviteit, ruimte voor veelkleurigheid en kansenongelijkheid.

Online programma

Het programma bestaat uit één doorlopende livestream vanuit Spant! Bussum, zonder break-out sessies. Je kunt actief meedoen via de chatfunctie.

Bekijk het hele programma >>

Van I have a dream naar We have a dream

Na het event organiseren we vervolgbijeenkomsten waarin je bondgenoten kunt vinden om jouw dromen handen en voeten te geven. Je kunt aangeven (al tijdens het event of erna) welke vervolgbijeenkomst je wilt bijwonen en over welk onderwerp je met andere leden in contact wilt komen.

Prijs

Deelname is gratis.

 

Meld je aan

 

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Corine de Reus
communicatiemedewerker / eventorganisatie
0348 74 44 10