U bent hier

Seminar Management Drives Young Adult

29 okt 2020 | 09:30 - 16:30
Woerden | Kies de ochtend- of middagsessie!

Kom naar het seminar Management Drives Young Adult, maak kennis met het programma om de leermotivatie en leerprestaties van uw leerlingen te verbeteren en ontdek de meerwaarde voor uw school! U kunt kiezen uit twee sessies: een ochtend of een middagsessie. Zorg dat u er op tijd bij bent, want vol is vol!

Iedereen die in het voortgezet onderwijs werkt kent het wel: leerlingen die niet gemotiveerd zijn of problematisch gedrag vertonen. Toch is het de verantwoordelijkheid van de school om ook deze leerlingen voor te bereiden op een vervolgstudie of een baan.

Achter elk ‘lastig gedrag’ ligt een behoefte. De vraag is: hoe komt u daarachter? En wat kunt u doen om deze leerlingen op een positieve, constructieve en motiverende manier aan het leren te krijgen? Management Drives Young Adult helpt hierbij.

Management Drives Young Adult

Wij zetten Management Drives voor volwassenen al jaren in om bestuurders en leidinggevenden inzicht te geven in hun gedrag en voorkeursstijl, met de krachten en valkuilen die daarbij horen. Met als resultaat dat de onderlinge communicatie, het functioneren en de samenwerking verbetert. Hoe mooi zou het zijn als uw leerlingen nu al over dergelijke inzichten over zichzelf konden beschikken?

Management Drives Young Adult is een programma dat inzicht geeft in de drijfveren van leerlingen vanaf 13 jaar. De vragenlijsten zijn specifiek voor deze groep ontwikkeld. Door ze in te vullen krijgen ze inzicht in wat hen drijft en waar ze energie van krijgen. Ze ontdekken ook wat hen energie kost, waar ze een hekel aan hebben en welk gedrag ze gaan vertonen als ze onder druk staan.

Voor mentoren en leraren biedt dit inzicht een handvat om met ‘lastig gedrag’ van leerlingen om te gaan, door aan te sluiten bij de primaire drijfveren en talenten van hun leerlingen. Hierdoor verminderen weerstanden of verdwijnen zelfs helemaal, de leermotivatie neemt toe en de leerresultaten verbeteren.

Positieve focus

Het unieke aan het Management Drives Young Adult programma is de positieve insteek en benadering. Door vanuit het hart te werken met de principes van Appreciative Inquiry en waarderend kijken en onderzoeken actief toe te passen, krijgen de leerlingen een transformerende ervaring wat betreft leren en ontwikkelen. Een ervaring waar ze hun hele leven iets aan hebben!

Met het programma wordt de nadruk gelegd op wat er wél is en op wat er goed gaat in plaats van op wat er niet is en op wat er niet goed gaat. Zoals het bekende spreekwoord zegt: 'Alles wat je aandacht geeft groeit'. Dit geldt zeker voor leerlingen die meer moeite hebben met leren. Door de positieve focus en benadering maakt u het verschil, omdat zij juist vaak de nodige negatieve ervaringen en associaties hebben opgedaan met leren.

Wanneer

Donderdag 29 oktober 2020

Hoe laat

U kunt kiezen uit de ochtendsessie (van 09.30-12.30 uur) of de middagsessie (van 13.30-16.30 uur).

Waar

Kantoor Verus, Korenmolenlaan 2, Woerden

NB We houden uiteraard rekening met de corona-maatregelen.

Prijs

Dit seminar is gratis voor leden van Verus

Meer informatie

Met vragen over het seminar of het implementatietraject Management Drives Young Adult kunt u terecht bij Marijn van den Berg.


Meld u aan voor het seminar

 

Implementatietraject

Verus biedt samen met Management Drives een implementatietraject aan van het Young Adult programma. Dit traject bestaat uit:

  • diverse kick-off sessies met docenten, ouders en leerlingen
  • een professionaliseringstraject voor mentoren en docenten
  • een begeleidingstraject op maat om in de praktijk te leren werken met het programma

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Marijn van den Berg
adviseur governance, cultuur en organisatie
0348 74 44 41