U bent hier

Online viering: Ik vergeet je niet

12 nov 2020 | 09:30 - 10:45
Online via start.verus.nl


Op 12 november om 09.30 (PO) of 10.30 (VO / MBO) uur kun je via start.verus.nl met je school of klas deelnemen aan een live viering van een kwartier waarin we stilstaan bij het gemis van dierbaren die zijn overleden. In de christelijke traditie is november bij uitstek de maand waarin overledenen worden herdacht. In de katholieke kerk gebeurt dat met Allerzielen (2 november), in de protestantse kerken op de laatste zondag van het kerkelijk jaar (Eeuwigheidszondag, dit jaar op 22 november).

Afscheid nemen van vrienden, goede kennissen of familie is een intens proces. Door de coronacrisis heeft dit een heel andere dimensie gekregen, waarbij er op afstand of zelfs online afscheid moet worden genomen. Ook leerlingen hebben zo hun opa’s, oma’s of andere dierbaren soms op afstand vaarwel moeten zeggen.

Met deze viering wil Verus een hoopvolle handreiking aanbieden om met leerlingen en studenten stil te staan bij afscheid nemen, gemis en verlies. De insteek van de viering is dat we onze dierbaren die ons zijn ontvallen, niet zullen vergeten en dat we geloven dat ze op de één of andere manier nog bij ons zijn.

Hoe doe je mee?

  1. Je kunt met je klas live meedoen op 12 november via start.verus.nl
  2. Je kunt wanneer je wilt een eigen viering organiseren, waarvoor je gebruik kunt maken van werkvormen en videomaterialen die te vinden zijn op start.verus.nl


Ga naar start.verus.nl

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Bjorn Meulendijks
marketing manager
0348 74 44 87