U bent hier

Leergang Onderwijsrecht, Vrije Universiteit Amsterdam

6 apr 2022 | 11:15 - 17:15
Amsterdam

De Vrije Universiteit Amsterdam start op 6 april 2022 met een leergang Onderwijsrecht. Leden van Verus hebben recht op 20% korting. 

Het onderwijsveld is sterk in beweging. Passend onderwijs, de richtingvrije planning van onderwijsaanbod, wijziging van het inspectietoezicht en het toelatingsrecht tot het mbo; allemaal veranderingen die vragen oproepen over de onderwijsrechtelijke kaders. Deze kaders bepalen namelijk de ruimte die scholen hebben voor het bepalen van hun eigen koers: inhoudelijk en organisatorisch, maar ook strategisch en financieel. Met deze leergang raak je wegwijs in de hoofdlijnen van alle relevante wet- en regelgeving voor het onderwijs.

De docenten van de leergang behandelen het fundament én het geldend juridisch kader van het onderwijsrecht. Ze zijn door hun kennis van de onderwijs- en beleidspraktijk in staat om hun inzichten te vertalen naar wat voor juristen, rechtsbijstandverleners, bestuursleden, schoolleiders en leraren nú relevant is om te weten.

Online informatiesessies

Vraag je je af of deze leergang iets voor je is? Op woensdag 19 januari en donderdag 10 februari 2022 van 16.00 tot 17.00 uur organiseert de Vrije Universiteit twee online informatiesessies, waarin cursusleider prof. dr. Renée van Schoonhoven meer vertelt over de leergang én antwoord geeft op vragen.

Voor wie

De leergang kan interessant zijn voor schoolleiders en bestuurders, werkzaam bij of voor een onderwijsorganisatie, zowel po, vo als mbo of samenwerkingsverband.

Data bijeenkomsten

6 en 20 april, 18 mei en 1 juni 2022


Meer informatie