U bent hier

Identiteitsdag Katholiek Onderwijs

7 nov 2018 | 10:00 - 17:00
Driebergen

Op woensdag 7 november zien we u graag op de Identiteitsdag katholiek onderwijs waar we dit jaar met elkaar stil willen staan bij het thema Armoede in de school: zien wat vaak onzichtbaar is.

Zo’n 117.000 kinderen en jongeren hebben het thuis niet breed en leven langdurig in armoede. Dat is 1 op de 30 kinderen en jongeren; gemiddeld in iedere klas één leerling. Armoede heeft vaak tot gevolg dat kinderen en jongeren nauwelijks mee kunnen komen, en de kans is groot dat ze blijvend in de marge van de samenleving terecht komen.

Er is bijna geen schoolteam, schoolleider, docent of leerkracht te vinden die niet met armoede te maken heeft. Met spontane acties van betrokkenheid wordt in de ergste nood voorzien, maar is de school wel in staat om daadwerkelijke zorg en aandacht te bieden? Waar houden de grenzen van de school op? Armoede stelt de school naast allerlei praktische ook voor morele vragen: hoe kunnen we goed leren leven en samenleven als sommige kinderen in armoede leven? Wat roept armoede op: ongemak, schaamte, pijn …? Hoe ermee om te gaan? Wie zijn we dan als gemeenschap?

Op de Identiteitsdag willen we het vraagstuk van armoede in de school aandacht geven en verdiepen.

Programma

Naast inspirerende sprekers biedt de dag vooral de mogelijkheid om de eigen praktijk en ervaringen te delen, verdiepen en vervolgens ook verder te brengen. Dat doen we in twee rondes gespreksgroepen. U gaat niet naar huis zonder praktische ideeën en tools voor de eigen school of organisatie.

Win een kloostermiddag voor uw team

Ontwikkelde uw schoolteam een activiteit of project rond identiteit waar u trots op bent? Vertel het ons en maak kans op een kloostermiddag rond inspiratie en bezieling. Kijk hier wat u moet doen

Wanneer

7 november 2018

Locatie

Landgoed de Horst in Driebergen

Overnachting mogelijk

Misschien wilt u de avond van tevoren op Landgoed de Horst overnachten? U kunt een kamer reserveren (op basis van beschikbaarheid) voor € 59,50 p.p. inclusief ontbijt en exclusief toeristenbelasting.

Prijs

Gratis voor leden van Verus. Niet-Verus-leden betalen 75 euro. 

 

Meld u aan

 

Vragen of opmerkingen?

coördinator en onderzoeker katholiek onderwijs
0348 74 44 28