U bent hier

Het geheim van de smid: ontmoetingsdag over didactiek als christelijke praktijk

18 mrt 2022 | 10:00 - 15:30
Ede

Je bent op 18 maart 2022 van harte welkom op de ontmoetingsdag 'Het geheim van de smid' over didactiek als christelijke praktijk. De dag vindt plaats bij Christelijke Hogeschool Ede. Verus is een van de organisatoren.

Didactiek als christelijke praktijk: een ingewikkeld onderwerp waarmee geworsteld wordt door veel docenten en leerkrachten die als christen met hun ambacht bezig willen zijn. Je bent als het ware op zoek naar ‘het geheim van de smid’, omdat je graag gebruikmaakt van de kneepjes van het vak en de gereedschappen die je daarbij helpen.

Onlangs verscheen het boek van David Smith, ‘On Christian Teaching’ practicing faith in the classroom, in een Nederlandse vertaling: ‘Geloven in lesgeven’, didactiek als christelijke praktijk. Smith stelt dat de lespraktijk (handelen en houding) de christelijke identiteit zichtbaar kan maken. Daarvoor is bezinning op didactiek en verbeelding nodig.

David Smith komt maart 2022 naar Nederland en samen met hem willen we op zoek naar het geheim van zijn aanpak. Hoe kun je onderwijspraktijken zo inrichten dat ze de christelijke identiteit zichtbaar maken? Past de (Amerikaanse) aanpak van Smith ook in de Nederlandse context?

We nodigen je van harte uit om op vrijdag 18 maart 2022 samen met David Smith en vele andere onderwijsmensen na te denken over deze vragen. Neem je good practice mee, want er is veel tijd beschikbaar voor ontmoeting en het delen van ideeën. Samen willen we de christelijke onderwijspraktijk doordenken en verder uitbouwen. Welkom!


Meer informatie en aanmelden

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Marnix Niemeijer
adviseur college van bestuur
0348 74 44 44