U bent hier

Discussie over onbehagen in het onderwijs

15 apr 2019 | 14:00 / 16:00
Eindhoven

Er leeft een breed gevoel van onbehagen in het onderwijs. Een gevoel dat wordt geweten aan de druk die het systeem van de overheid legt op de dagelijkse gang van zaken op school. Een beheersingsformat dat niet klopt met het werk op school, maar dat doorwerkt tot in de klas. Hoe kunnen wij ons van deze druk bevrijden?

Het onbehagen hierover moeten we serieus nemen. We moeten beginnen met praten over wat we wel willen en verlangen en hopen. Precies dat kan het begin zijn van een positieve verandering. Het onderwijs is van ons. Laten we samen de schouders eronder zetten.

U bent van harte welkom op één van de discussiebijeenkomsten in april.

Cor Clarijs, bestuurder a.i., laat zich in de ontmoetingen bijstaan door Erik Borgman, hoogleraar en origineel en geëngageerd denker. Ook Eugène Bernard en Berend Kamphuis dragen bij aan de discussie. Beiden zijn ervaren schoolbestuurders in het voortgezet onderwijs.

Verus brengt drie gesprekspunten in:

  1. Wat gebeurt er en waarom? Over de achtergronden van het beheersingsformat.
  2. Waarom hebben wij dit format omarmd en ons eigen gemaakt? En dat niet sinds kortgeleden!
  3. Het is tijd voor iets anders. Begin met nieuwe ogen naar onderwijsvrijheid te kijken. Gebruik de vrijheid als ruimte om dat te doen wat je als behoefte bij leerlingen ziet.

Wanneer en waar

  • 15 april 2019 in Eindhoven
    Igluu Eindhoven, Lichttoren 32
  • 17 april 2019 in Amersfoort
    Mercure Hotel Amersfoort Centre, De Nieuwe Poort 20

Hoe laat

Van 14.00-16.00 uur

 

Meld u hier aan

 

Vragen of opmerkingen?

adviseur identiteit
0438 74 41 18